Reteta zilei: Batoane cu cereale si miere

Printeaza

Batoane cu cereale si miere din: unt, zahar brun, miere, esenta de vanilie, sare, ovaz, cereale de orez, migdale, faina de in, fulgi de ciocolata.

 

Ingrediente:

  • 6 linguri de unt
  • 1/3 cana de zahar brun
  • 1/4 ceasca plus 2 linguri de miere
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/8 lingurita de sare
  • 2 cani de ovaz
  • 1 3/4 cani cereale de orez
  • 1/2 cana migdale, feliate
  • 1/4 cana faina de in sau de grau
  • 1/3 ceasca fulgi de ciocolata

 

Mod de preparare:

Intr-o tava puneti hartie de copt. Intr-o oala mare, combinati unt, zahar brun si miere.

aduce amestecul la fierbere la foc mediu, amestecand constant.

Reduceti focul si fierbeti pana cand se dizolva zaharul si amestecati aproximativ 2 minute.

Opriti focul si si se adauga vanilie si sare.

Adaugati ovaz, cereale de orez, migdale si faina de in si amestecati cu o spatula.

transfera in tava, se presara fulgi de ciocolata si dati la rece pentru 1 1/2 – 2 ore sa se raceasca.

Taiati dreptunghiri si serviti.

 

Batoane cu cereale si miere

Batoane_cu_cereale_si_miere_08

 

Pofta buna!

 

 

 

Chipsuri de Kale la Cuptor

Chipsuri de Kale la Cuptor din: kale, ulei, sare de mare, pudra de usturoi. Chipsurile de kale la cuptor reprezintă o alternativă sănătoasă și delicioasă la snack-urile tradiționale. Kale, cunoscut și sub numele de varză creță, este o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți, transformând această gustare simplă într-o alegere nutritivă pentru orice moment […]

Ceai de Coada-Calului cu Gălbenele

Ceai de Coada-Calului cu Gălbenele din: coada calului, galbenele, apa, miere. Această infuzie nu doar că încântă simțurile cu aroma sa delicată, dar oferă și un boost de nutrienți esențiali pentru menținerea sănătății și vitalității pielii. Gălbenelele, cunoscute pentru proprietățile lor calmante și reparatoare, se alătură efectelor regenerative ale coada-calului, creând o băutură ideală pentru […]

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Bune batoanele, bravo!

  2. Anastasia Denisa

    Nu prea ma omor dupa batoanele astea, mai ales la micul dejun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.