Scordolea cu biban fript din: biban, cartofi, nuca, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de biban 4 cartofi mari albi 200 g miez de nucă 5 căţei de usturoi 1 pahar ulei 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Peştele, sărat şi piperat, se pune pe grătar şi se lasă câte 10 […]
Reteta zilei: Biban pe pat de cartofi
PrinteazaBiban pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi.
Ingrediente:
- 2-3 bibani
- 4 sau 5 cartofi
- o mana de masline
- 2 cepe
- capere
- pesmet
- ulei de masline
- sare
- piper
- oregano
- patrunjel
- rozmarin
- usturoi
Mod de preparare:
Se spala pestele, din care mai apoi vom obtine fileurile de biban incepand de la coada pestelui cu un cutit bine ascutit.
Se pregateste patul de cartofi: se spala cartofii si se curata de coaja, dupa care se taie rondele si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se condimenteaza cartofii cu sare, piper si oregano, se stropesc cu ulei de masline.
Ceapa se curata, se spala si se taie in felii. Se adauga ceapa peste cartofi, iar apoi se pun masline si capere.
Se presara putin pesmet, dupa care se introduce tava la cuptor pentru 10 minute la 180 grade.
In acest timp se iau niste patrunjel, rozmarin, usturoi, sare, piper, cateva linguri de ulei de masline si pesmet, se amesteca bine si se pun peste fileurile de biban.
Se asaza fileurile de biban peste cartofi si se introduc în cuptor pentru inca 20 de minute.
Fileurile de biban se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca cateva minute, dupa care bibanul pe pat de cartofi poate fi servit.
Biban pe pat de cartofi
Pofta buna!
poate iti place si:
Biban cu pepene
Biban cu pepene din: biban, usturoi, oregano, sare, piper, boia, cimbru, pepene, unt, menta, iaurt, castravete. Ingrediente: biban 1 lingură cu usturoi uscat, pudră 1 lingură oregano uscat 1 linguriţă sare puţin piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură galanghel boia dulce de ardei cimbru uscat felii de pepene roşu unt sau ulei pentru prăjit câteva […]
Pofta buna!
Vreau si eu o portie
extraordinar a iesit bibanul pe pat de cartofi 🙂
Sa nu faceti pestele in malai, sa-l faceti cum vrei, dar nu in malai