Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si alune
PrinteazaBiscuiti cu ciocolata si alune din: faina, praf de copt, sare, unt nesarat, zahar, ulei de alune, esenta de vanilie, alune prajite, pudra de cacao, crema de ciocolata.
Ingrediente:
- 1 cana plus 2 linguri de faina
- ½ lingurita praf de copt
- un praf de sare
- ½ ceasca unt nesarat, la temperatura camerei
- ⅓ cana de zahar
- 1 lingura de ulei de alune
- 1 lingurita esenta de vanilie
- ½ ceasca alune prajite, macinate
- 3 linguri de pudra de cacao
- Crema de ciocolata
Mod de preparare:
Puneti alunele pe o foaie de copt si pajiti la 170C timp de 10-15 minute.
Scoateți alune și inveliți-le intr-un prosop de bucatarie curat pentru un minut, apoi frecati alunele in prosop pentru a le decoji.
Lasati-le sa se raceasca complet inainte de a le macina.
Combinati faina, praful de copt si sarea intr-un castron.
Mixati untul și zahararul cu un mixer electric aproximativ 4-5 minute.
Adaugati ulei de alune, esenta de vanilie, alunele macinate si amestecati pana se combina.
O parte din aluat il puteti amesteca cu pudra de cacao, astfel obtineti si bicuiti cu ciocolata.
Amestecati in boluri separate cu faina.
Puneti apoi aluaturile in folie alimentara si rulati.
Dati la frigider pentru cel puțin 6 ore.
Taiati felii si asezati in tava pe hartie de copt.
Coaceti la 180C 10-15 minute.
Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se scot din tava.
Scufundati biscuitii in crema de ciocolata si dati prin alune, apoi serviti.
Biscuiti cu ciocolata si alune
Pofta buna!