Reteta zilei: Bobotie
PrinteazaO reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou.
Inrgediente:
- 2 felii de paine alba
- 2 cepe, tocate
- 25 g unt
- 5 catei de usturoi, dintre care 2 zdrobiti
- 1 kg carne slaba de vita, tocata
- 2 linguri pasta de curry
- 1 lingura de verdeata uscata
- 5 boabe de ienibahar
- 2 linguri chutney de piersici sau mango
- 3 linguri stafide
- 6 frunze de dafin
pentru topping:
- 300 ml de lapte gras
- 2 oua mari
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/ gaz 4.
Se toarnă apă rece peste pâine şi se lasă deoparte să se înmoaie.
Se prăjeşte ceapa în unt 10 minute, până când devine moale.
Se adaugă usturoiul şi carnea, se amestecă bine, zdrobind carnea în granule fine până când îşi schimbă culoarea.
Se adaugă pasta de curry, verdeaţa, chutney-ul, condimentele, stafidele, două frunze de dafin, o linguriţă de sare şi piper măcinat.
Se acopera si se fierbe 10 minute.
Se stoarce painea si se amesteca in compozitia de carne.
Se toarna intr-un vas termorezistent si se niveleaza.
Pentru topping, se bat laptele si ouale cu sare si piper, apoi se toarna peste carne.
Se aseaza deaspura frunzele de dafin ramase si se da la cuptor 35-40 de minute pana cand toppingul s-a legat si a inceput sa se rumeneasca.
Bobotie
Pofta buna!
CIudat nume ai ales pentru reteta asta