Borș Autentic de Sfeclă Roșie – Savoare și Beneficii Nutriționale din: sfecla rosie, morcovi, ceapa, usturoi, cartofi, bors, apa, sare, piper, marar. Ingrediente: 500g sfeclă roșie, curățată și tăiată julienne 2 morcovi medii, tocați 1 ceapă medie, tocată 3 căței de usturoi, mărunțiți 200g cartofi, tăiați cubulețe 1 litru de borș tradițional sau zeamă de […]
Reteta zilei: Bors de sfecla rosie cu carne de vita
PrinteazaBors de sfecla rosie cu carne de vita din: carne de vita, bors, telina, morcovi, radacina de patrunjel, praz, varza, sfecla rosie, smantana, foi de dafin, sare, marar, ulei, bulion.
Cand nu mai stiti ce sa gatiti cu carnea de vita, borsul de sfecla rosie este o optiune sanatoasa si satioasa ce se poate prepara toamna cand sunt tot felul de legume proaspete.
Ingrediente:
- 400ml bors
- 500g carne de vita
- o telina
- 2 morcovi
- o radacina de patrunjel
- 1 fir de praz
- o jumatate de varza mica
- 500g sfecla rosie
- o cana smantana
- 2 foi de dafin
- sare
- marar
- 2-3 linguri ulei
- 3 linguri bulion
Mod de preparare:
Carnea de vita se portioneaza in bucati mici si se pune la fiert, iar atunci cand face spuma se schimba apa.
Carnea de vita se fierbe in functie de cat de batran a fost animalul, pana cand puteti sa infigeti furculita.
Telina, morcovii si radacina de patrunjel se curata, se spala si se taie marunt.
La fel se procedeaza si cu prazul si varza.
Inabusiti zarzavatul tocat in uleiul incins, se adauga sare dupa gust si se toarna in oala peste carne cand aceasta este aproape fiarta.
Smantana se amesteca cu bulion, dupa care se pune borsul.
Amestecul astfel obtinut se toarna in oala, se pune sfecla rosie data pe razatoarea mare si se lasa sa clocoteasca borsul pana ce toate legumele si carnea sunt fierte.
Borsul se serveste cu smantana si se presara marar tocat marunt.
Bors de sfecla rosie cu carne de vita
Pofta buna!
Borș Autentic de Sfeclă Roșie – Savoare și Beneficii Nutriționale
Pofta buna!
Ce bine arata borsul de sfecla, n-am mancat niciodata
Imi place la nebunie borsul de sfecla rosie
Imi ploua in gura dupa ciorba asta 🙂
Trebuie sa admit ca arata foarte bine borsul de sfecla cu vita