Branza topita pregatita in casa din: branza de vaci, bicarbonat, margarina, boia, ciuperci, chimion. Ingrediente: 500 g brânză de vaci o lingurita de bicarbonat 100 g margarina 1 lingura de boia ciuperci chimion ciuperci Mod de preparare: 500 g brânză de vaci se amestecă cu o linguriţă de bicarbonat şi se lasă […]
Reteta zilei: Branza de casa
PrinteazaBranza de casa din: lapte, sare, suc de lamaie, busuioc, coaja de lamaie, piper.
Ingrediente:
- 4 l lapte
- 1 lingurita sare
- ⅔ cana suc de lămâie
- ⅓ cana busuioc, tocat
- 1 lingurita coaja de lamaie
- ⅓ linguriță piper
Mod de preparare:
Într-o oala încălziți laptele, adaugati sarea si amestecati frecvent.
Opriti focul si turnați sucul de lămâie.
Lăsați să stea timp de 25 de minute pana se incheaga si se transforma in branza.
Intr-un vas, adaugati tifon si adaugati branza.
Lăsați să se scurgă, aproximativ 10-15 minute.
Transferati într-un castron mare. Adaugati busuiocul mărunțit, coaja de lamaie și piperul.
Nu amestecați prea mult, doar suficient pentru a le încorpora.
Dati la frigider timp de două ore. Serviți cu pâine prăjită.
Branza de casa
Pofta buna!
poate iti place si:
Branza topita pregatita in casa
Branzica de casa cu lamaie din: lapte, suc de lamaie. Ingrediente: 1 l lapte sucul de la ¼ lamaie Mod de preparare: Fierbeti laptele, iar apoi adaugati sucul de lamaie. Se amestecă usor timp de 30-60 de secunde. Se toarna apoi in tifon si se agata sa se scurga. Lasati sa se […]
Pofta buna!