Această rețetă combină cremozitatea risotto-ului cu gustul distinct al brânzei Roquefort și dulceața perei, oferind o experiență culinară unică și rafinată. Este ușor de preparat și plin de arome complexe care îți vor încânta papilele gustative. Brânza Roquefort este cunoscută ca “regele brânzeturilor” și este una dintre cele […]
Reteta zilei: Briose cu afine si topping cu coaja de lamaie
PrinteazaBriose cu afine si topping cu coaja de lamaie din: faina, zahar, praf de copt, sare, ou, ulei de canola, lapte, afine, zahar brun, unt, coaja de lamaie.
pentru briose:
- 1 3/4 cani faina
- ½ cana de zahar
- 3 lingurite praf de copt
- ¾ lingurita de sare
- 1 ou, batut
- 1/3 ceasca ulei de canola
- ¾ cana lapte
- 2 cesti de afine proaspete
topping-ul de lamaie:
- ¼ cana de faina
- ¼ cana de zahar brun
- 1 lingura unt (rece)
- Coaja rasa de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Pentru briose, se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-un bol de dimensiuni medii, se adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea și se amesteca impreuna.
Adaugati oul, uleiul de canola și lapte. amesteca impreuna.
adauga usor afinele. Impartiti aluatul intr-o tava de briose.
Pentru topping, intr-un castron mic, se adauga zaharul brun, coaja de lamaie, faina, și untul.
Amestecati bine si adaugati peste briose in tava. Coaceti aproximativ 20-25 de minute.
Lasati sa se raceasca inainte de servire.
Briose cu afine si topping cu coaja de lamaie
Pofta buna!
Mic Dejun cu Fulgi de Ovăz, Fructe și Semințe
Te-ai întrebat vreodată cum să îți începi ziua cu energie și să te simți plin de viață? Această rețetă de fulgi de ovăz cu fructe și semințe nu este doar delicioasă, ci și extrem de nutritivă. Plină de fibre, vitamine și minerale, acest mic dejun […]