Reteta zilei: Briose cu banane si glazura de crema de branza

Printeaza

Briose cu banane si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, piure de banane, lapte, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, crema de branza, zahar pudra, sare, esenta de vanilie, smantana.

 

Ingrediente:

  • 1 1/2 cani de faina
  • 1/2 lingura praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare
  • 8 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1 cana de zahar
  • 2 oua
  • 1/4 ceasca piure de banane
  • 1/2 ceasca + 2 linguri lapte batut
  • 1/2 lingura esenta de vanilie
  • 1/2 cana fulgi de ciocolata
  • Glazura de crema de branza

glazura de crema de branza:

  • 1 cutie crema de branza, la temperatura camerei
  • 8 linguri unt, la temperatura camerei
  • 1 3/4 cesti zahar pudra
  • 1/8 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de eaenta de vanilie
  • 1 lingura smantana

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 180C. Combinati faina cu praf de copt si sare intr-un bol. Pastrati deoparte.

Intr-un castron adaugati untul. Bateti cu mixerul la viteza medie 3 minute.

Adaugati zaharul in 3 transe si bateti cate 1 minut dupa fiecare transa. Apoi, se adauga ouale si 1/4 ceasca piure de banane.

Combinati laptele batut cu vanilie intr-o ceasca. Apoi, in castronul mare incorporati alternativ amestecul de lapte batut si ingredientele uscate.

Bateti la viteza mica. Umpleti o tava de briose si coaceti 18-20 de minute. Se lasa sa se raceasca complet. Intre timp preparati glazura.

Intr-un castron se adauga crema de branza. Bateti pentru 2-3 minute, pana se omogenizeaza. Adaugati untul si bateti pentru inca 1-2 minute.

Se adauga zaharul pudra si bate 1 minut. Adaugati sare si vanilie. Se amesteca pentru a se încorpora.

Apoi, se adauga smantana si bateti 3-4 minute. Imprastiati aproximativ 1 lingura de glazura pe fiecare briosa.

 

Briose cu banane si glazura de crema de branza

Briose cu banane si glazura de crema de branza

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din briosele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.