Reteta zilei: Briose cu cartofi – reteta simpla
PrinteazaBriose cu cartofi din: oua, cartofi, branza, bacon, oregano, busuioc, sare de mare, piper, ulei de masline.
Cartofii au fost introdusi in Europa în secolul XVI și au devenit rapid o sursă esențială de hrană pentru populație. Această legumă este recunoscută pentru bogăția sa nutritivă și beneficiile pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea:
Sursă de nutrienți:
Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.
Potențialul antioxidant:
Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism și la protejarea celulelor de stresul oxidativ.
Ingrediente:
- 12 ouă
- 4 cartofi
- ⅔ cana brânză rasă
- 4 felii de bacon, prajit
- ½ linguriță oregano
- ½ linguriță busuioc uscat
- 1 linguriță sare de mare
- ½ linguriță piper
- 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Curatati si radei cartofii apoi amestecați împreună cu brânza și uleiul de măsline, sarea și piperul.
Ungeti o tava de briose, adaugati amestecul de cartofi.
Coaceți timp de 20 de minute.
Intre timp bateți împreună ouăle și condimentele. Turnați amestecul de ou în fiecare forma peste amestecul de cartofi.
Presărați bacon deasupra și coaceți pentru încă 15-20 de minute.
Scoateti din cuptor și lasati să se răcească.
Serviți calde.
Briose cu cartofi
Pofta buna!