Reteta zilei: Briose cu cartofi si sparanghel
PrinteazaBriose cu cartofi si sparanghel din: cartofi, oua, faina, ceapa, sare, piper, ulei, sparanghel, ulei de masline, lapte integral, smantana, nucsoara, parmezan.
Poate te intereseaza si:
- Briose de cartofi cu ardei gras
- Briose de cartofi cu bacon afumat
- Briose cu carne de vitel si ardei capia
- Briose cu carne
Ingrediente aluat:
- 2 cani cartofi rasi
- 2 oua, bătute ușor
- 4 lingurite faina
- ¼ cană ceapă, tocata marunt
- ½ linguriță sare și piper proaspăt măcinat, dupa gust
- 1-2 linguri de ulei
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 buchet sparanghel
- 1 lingura ulei de masline
- ½ ceasca lapte integral
- ½ ceasca smantana, la temperatura camerei
- 4 oua
- ½ lingurita sare de mare și piper proaspăt măcinat
- 1 varf de cutirt de nucșoară
- 6 linguri de parmezan ras
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Taiati capetele sparanghelului, puneți în tigaie, se stropesc cu ulei de măsline si se dau la cuptor 15 minute.
Ungeti tava cu ulei, radeti cartofii, slatit bine si stoarceti la fel de bine pentru a elimina cat mai mult amidon.
Se adauga oul, ceapa tocata, făină împreună cu ¼ lingurita sare și piper proaspăt măcinat, dupa gust. Se amestecă bine.
Umpleti fiecare forma cu 2 lingurite de aluat, apoi ungeti cu putin ulei si dati la cuptor 15 minute.
Se amestecă smântâna pana se omogenizeaza. Se adauga in lapte, impreuna cu oua si condimente si se amesteca foarte bine.
Se taie sparanghelul in bucati mici. Pune aproximativ 2 lingurite de sparanghel în fiecare forma.
Umpleți fiecare forma cu amestec de smmantana si garnisiti cu parmezan ras.
Coaceți timp de 15-20 de minute. Lasati sa se raceasaca usor si serviti.
Briose cu cartofi si sparanghel
Pofta buna!
Bune rau briosele astea