Reteta zilei: Briose cu ciocolata, fara gluten

Printeaza

Briose cu ciocolata, fara gluten din: faina de ovaz, cacao, praf de copt, sare de mare, bicarbonat de sodiu, oua, ulei de cocos, sirop de artar, banana, vanilie, ciocolata.

 

Ingrediente: 

  • 1½ cană făină de ovaz fără gluten
  • 1 ceasca cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • ½ linguriță sare de mare
  • ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă, bătute ușor
  • ⅓ ceasca ulei de nucă de cocos topit
  • ⅓ ceasca sirop de arțar
  • 1 banana coapta
  • ½ linguriță vanilie
  • ciocolata rasa

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C. Aranjati o tava de briose.

Într-un castron mare se amestecă făină de ovaz, cacao, praf de copt, sare și bicarbonat de sodiu.

Pastrati deoparte.

Briose cu ciocolata, fara gluten

Într-un castron mediu se amestecă ouă, ulei de nucă de cocos, sirop de arțar, banană, ciocolata rasa și vanilie.

Se adaugă amestecul de făină de ovaz, amestecând până se combină bine.

Briose cu ciocolata, fara gluten

Împărțiți aluatul în tava. Coaceți 20-25 de minute.

Se racesc complet inainte de servire.

Briose cu ciocolata, fara gluten

Briose cu ciocolata, fara gluten

Briose cu ciocolata, fara gluten

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Briose cu ciocolata amaruie

Briose cu ciocolata amaruie din: unt, ciocolata, oua, mascarpone, faina, zahar. Ingrediente: 150 g ciocolată amăruie 150 g unt 100 g zahăr pudră 3 ouă bătute 70 g faină 100 g ciocolată albă 150 g mascarpone   Mod de preparare: Se topesc la bain-marie 150 g ciocolată amăruie şi 150 g unt. Se adaugă 100 […]

Briose cu migdale si ciocolata neagra

Briose cu migdale si ciocolata neagra din: faina, unt, zahar, oua, migdale, praf de copt, ciocolata, cirese. Ingrediente: 250 g făină 140 g unt 125 g zahăr 3 ouă 25 g migdale măcinate 1/2 plic praf de copt 100 g ciocolată neagră 100 g cireşe coaja unei portocale   Mod de preparare: Ouăle se freacă […]

 

 

Briose cu ciocolata si nuci

Briose cu ciocolata si nuci din: zahar, ulei, apa minerala, faina, sare, praf de copt, ciocolata, nuca, rahat. Ingrediente: Pentru brioşe: 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 esenţă de lămâie sau de rom 1 cană apă minerală 2 căni făină 1 praf de sare 1 plic praf de copt Pentru decor: 100 ciocolată de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.