Reteta zilei: Briose de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata

Printeaza

Briose de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, cafea, lapte, ulei, ou, esenta de vanilie, apa clocotita, albus de ou, smantana, esenta de migdale, ciocolata neagra, ulei de nuca de cocos.

 

aluat de ciocolata:

  • 1 cana faina
  • 1 cana de zahar
  • ½ ceasca de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita cafea
  • ½ cana de lapte
  • ¼ cana ulei vegetal
  • 1 ou
  • ½ lingurita de esenta de vanilie
  • ½ cana cu apa clocotita

glazura de bezea:

  • 1 3/4 cani de zahar
  • 1/4 cana de apa
  • 3 albușuri de ou
  • 1 lingurita smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita esenta de migdale

glazura de ciocolata:

  • 2 cesti ciocolata neagra, maruntita
  • 3 linguri de ulei de nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un castron combinati faina , zahar , cacao , praf de copt , bicarbonat de sodiu , sare si cafea.

Bateti bine pana sunt bine combinate. Adaugati lapte, ulei oua , vanilie si bateti pana se combina bine. Incorporati apa clocotita.

Bateti bine aproximativ 1 minut.

Intr-o tava aranjati forme de briose si umpleti fiecare forma cu aluat. Coaceți pentru aproximativ 20 de minut. Lasati sa se raceasca complet.

Pregatiti glazura de bezea, intr-un vas termorezistent se combina zahar , apa , albusuri de ou și smantana. Bateti bine cu mixerul.

Fierbeti apoi la bain-marie si amestecati incontinuu aproximativ 12 minute. Opriti focul si adaugati vanilie si migdale si bateti inca 2 minute.

Cu ajutorul unei forme glazurati briosele. Transferati pe o alta tava si dati la rece sa se intareasca.

 

Pregatiti glazura de ciocolata, combinati ciocolata si ulei la bain-marie, amestecati bine pana se topeste, aproximativ 5-10 minute.

Transferati intr-un castron mic si lasati sa se raceasca. Scoateti fiecare briosa din tava si scufundati in glazura de ciocolata, apoi puneti inapoi in tava si dati la frigider pentru a se intari. Serviti briosele reci.

 

Briose de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata

Briose de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • briose cu ciocolata si glazura

3 comentarii

  1. cele mai apetisante briose !

  2. Maricica Neculce

    ASta da briosa 🙂 Arata exceptional

  3. Ce bine arata, imi ploua in gura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.