Reteta zilei: Briose de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata
PrinteazaBriose de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, cafea, lapte, ulei, ou, esenta de vanilie, apa clocotita, albus de ou, smantana, esenta de migdale, ciocolata neagra, ulei de nuca de cocos.
Ingrediente aluat de ciocolata:
- 1 cana faina
- 1 cana de zahar
- ½ ceasca de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita cafea
- ½ cana de lapte
- ¼ cana ulei vegetal
- 1 ou
- ½ lingurita de esenta de vanilie
- ½ cana cu apa clocotita
Ingrediente glazura de bezea:
- 1 3/4 cani de zahar
- 1/4 cana de apa
- 3 albușuri de ou
- 1 lingurita smantana
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita esenta de migdale
Ingrediente glazura de ciocolata:
- 2 cesti ciocolata neagra, maruntita
- 3 linguri de ulei de nuca de cocos
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un castron combinati faina , zahar , cacao , praf de copt , bicarbonat de sodiu , sare si cafea.
Bateti bine pana sunt bine combinate. Adaugati lapte, ulei oua , vanilie si bateti pana se combina bine. Incorporati apa clocotita . Bateti bine aproximativ 1 minut.
Intr-o tava aranjati forme de briose si umpleti fiecare forma cu aluat. Coaceți pentru aproximativ 20 de minut. Lasati sa se raceasca complet.
Pregatiti glazura de bezea, intr-un vas termorezistent se combina zahar , apa , albusuri de ou și smantana. Bateti bine cu mixerul.
Fierbeti apoi la bain-marie si amestecati incontinuu aproximativ 12 minute. Opriti focul si adaugati vanilie si migdale si bateti inca 2 minute. Cu ajutorul unei forme glazurati briosele. Transferati pe o alta tava si dati la rece sa se intareasca.
Pregatiti glazura de ciocolata, combinati ciocolata si ulei la bain-marie, amestecati bine pana se topeste, aproximativ 5-10 minute.
Transferati intr-un castron mic si lasati sa se raceasca. Scoateti fiecare briosa din tava si scufundati in glazura de ciocolata, apoi puneti inapoi in tava si dati la frigider pentru a se intari. Serviti briosele reci.
Briose de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- briose cu ciocolata si glazura
cele mai apetisante briose !
ASta da briosa 🙂 Arata exceptional
Ce bine arata, imi ploua in gura