Reteta zilei: Briose cu ciocolata si zmeura

Printeaza

Briose cu ciocolata si zmeura din: ulei, faina, zahar, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, sare, apa, lapte batut, ulei vegetal, oua, esenta de vanilie, ciocolata, smantana, gem de zmeura, zmeura.

 

Ingrediente:

  • ulei
  • 2 cesti faina
  • 1 3/4 cani de zahar
  • 3/4 cana pudra de cacao
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurița de sare
  • 1 cana cu apa
  • 3/4 cana lapte batut
  • 3/4 cana ulei vegetal
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Cerneti faina intr-un castron, adaugati zahar, pudra de cacao, praf de copt si sare.

Amestecati bine. Amestecati 1 cana cu apa, laptele batut, ulei, oualele și vanilia intr-un bol mediu.

Turnați ingredientele umede in cele uscate. Imparțiți aluatul in tava de briose si coaceti 22-25 minute.

 

glazura de ciocolata si topping de zmeura:

  • 1 ciocolata, tocata
  • 1 cana de smantana
  • 6 linguri de gem de zmeura
  • zmeura proaspata
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Puneți ciocolata tocata intr-un bol mediu. Puneti smantana la fiert intr-o cratița. Se toarna peste ciocolata.

Se lasa sa stea 1 minut, apoi se amesteca pana la omogenizare. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Imprastiati un strat subtire de gem de zmeura pe partea de sus a fiecarei briosei.

Adaugati crema de ciocolata si puneti cate o bucata de zmeura pe fiecare briosa. Serviti imediat.

 

Briose cu ciocolata si zmeura

Briose cu ciocolata si zmeura

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.