Reteta zilei: Briose cu cirese si topping de migdale

Printeaza

Briose cu cirese si topping de migdale din: zahar brun, faina, scortisoara, unt, migdale, cirese, lapte batut, esenta de migdale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar, oua.

 

 

topping de migdale:

  • 1/3 cana de zahar brun
  • 1/4 cana faina
  • 1 1/2 lingurite de scortisoara
  • 3 linguri de unt nesarat rece, taiat bucati mici
  • 1/2 cana migdale feliate

briose:

  • 1 cana cirese uscate, tocate
  • 1 cana de lapte batut
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita de sare
  • 8 linguri unt nesarat, la temperatura camerei
  • 3/4 cana de zahar
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 200C. Ungeti 2 tavi de briose si pastrati deoparte.

Pentru pregatirea topping-ului, combinati zahar brun, faina si scortisoara intr-un castron mic.

amesteca pana sunt bine combinate. Incorporati untul si frecati cu mana pana se inmoaie.

Se adauga migdalele. Dati la congelator pana la folosire.

Intr-un bol mediu, combinati cirese, lapte batut si esenta de migdale. Pastrati deoparte.

castron mare, amestecati impreuna faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare.

Intr-un bol de mixer bateti unt si zahar cateva minute.

Incorporati oualele unul cate unul.

Adaugati ingredientele uscate si amestecul de lapte batut cu cirese si bateti bine pana se combina.

Adaugati aluatul in tava de briose, presarati topping de migdale si dati la cuptor.

Coaceti timp de 8 minute, apoi se reduce temperatura la 180C si mai coaceti timp de 10 minute.

Lasati sa se raceasca si serviti.

 

Briose cu cirese si topping de migdale

Briose_cu_cirese_si_topping_de_migdale_08

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.