Reteta zilei: Briose cu banane si glazura de crema de branza
PrinteazaBriose cu banane si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, piure de banane, lapte, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, crema de branza, zahar pudra, sare, esenta de vanilie, smantana.
Ingrediente:
- 1 1/2 cani de faina
- 1/2 lingura praf de copt
- 1/4 linguriță de sare
- 8 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
- 1 cana de zahar
- 2 oua
- 1/4 ceasca piure de banane
- 1/2 ceasca + 2 linguri lapte batut
- 1/2 lingura esenta de vanilie
- 1/2 cana fulgi de ciocolata
- Glazura de crema de branza
Ingrediente glazura de crema de branza:
- 1 cutie crema de branza, la temperatura camerei
- 8 linguri unt, la temperatura camerei
- 1 3/4 cesti zahar pudra
- 1/8 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de eaenta de vanilie
- 1 lingura smantana
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Combinati faina cu praf de copt si sare intr-un bol. Pastrati deoparte. Intr-un castron adaugati untul. Bateti cu mixerul la viteza medie 3 minute.
Adaugati zaharul in 3 transe si bateti cate 1 minut dupa fiecare transa. Apoi, se adauga ouale si 1/4 ceasca piure de banane.
Combinati laptele batut cu vanilie intr-o ceasca. Apoi, in castronul mare incorporati alternativ amestecul de lapte batut si ingredientele uscate.
Bateti la viteza mica. Umpleti o tava de briose si coaceti 18-20 de minute. Se lasa sa se raceasca complet. Intre timp preparati glazura.
Intr-un castron se adauga crema de branza. Bateti pentru 2-3 minute, pana se omogenizeaza. Adaugati untul si bateti pentru inca 1-2 minute.
Se adauga zaharul pudra si bate 1 minut. Adaugati sare si vanilie. Se amesteca pentru a se încorpora. Apoi, se adauga smantana si bateti 3-4 minute. Imprastiati aproximativ 1 lingura de glazura pe fiecare briosa.
Briose cu banane si glazura de crema de branza
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu din briosele astea