Reteta zilei: Briose cu crema de cacao
PrinteazaBriose cu crema de cacao din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, oua, zahar, esenta de vanilie, ulei de rapita, lapte batut, crema de branza, unt, zahar pudra, cacao.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 2 1/2 cani faina
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 4 ouă
- 1 1/2 cani zahăr
- 1/2 linguri esenta de vanilie
- 1 cană ulei de rapita
- 1 cană lapte bătut
- 500gr cremă de brânză
- 1/2 cana unt
- 3 cesti zahăr pudră
- 1/2 cani cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Într-un bol amestecati împreună ouăle cu zaharul pana se omogenizeaza.
Adaugati uleiul si vanilia si amestecati pana se omogenizeaza.
Într-un castron separat, combinati faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Adăugați ingredientele uscate in cele umede. Se amestecă pentru a se combina.
Adaugati 1/3 din cantitatea de unt. Bateti bine, incorporati făina și laptele bătut.
Turnati aluatul intr-o tava de briose si coaceți timp de aproximativ 13 minute.
Intre timp pregatiti crema, intr-un bol amestecati împreună crema de branza cu restul de unt și esenta de vanilie pana se omogenizeaza.
Incorporati zahărul pudră si cacaua, apoi omogenizati.
Puneti intr-un pos si ornati briosele dupa ce s-au racit. Lasati sa se intareasca crema si serviti.
Briose cu crema de cacao
Pofta buna!
Bune briosele astea?