Reteta zilei: Briose cu rubarba si aroma de scortisoara

Printeaza

Briose cu rubarba si aroma de scortisoara din: faina, zahar brun, sare, bicarbonat, scortisoara, rubarba, ou, ulei, lapte batut, esenta de vanilie, sirop de artar, zahar vanilat, ulei de nuca de cocos.

 

Ingrediente:

  • 2 1/2 cani faina
  • 3/4 cana de zahar brun
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 cesti de rubarba, cuburi
  • 1 ou
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana de lapte batut
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 ceasca sirop de artar

topping:

  • 1/3 cana de zahar vanilat
  • 1 lingura de ulei de nuca de cocos
  • 1 lingurita scortisoara macinata

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C.  Intr-un castron mare, se combina faina, zahar brun, sare, praf de copt, bicarbonat si scortisoara.

Intr-un castron mic, amestecati impreuna oua, ulei, lapte batut, vanilie si sirop de artar.

Se amesteca ingredientele umede in cele uscate, apoi se adauga rubarba.

Combinati ingredientele pentru topping intr-un castron mic.

Umpleti tava de briose cu aluat si dati la cuptor pentru aproximativ 16-18 minute.

In ultimele 5 minute se presara topping pe fiecare briosa.

Lasati sa se raceasca, apoi serviti.

 

Briose cu rubarba si aroma de scortisoara

Briose cu rubarba si aroma de scortisoara

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Briose cu oua si bacon

Briose cu oua si bacon din: ardei copt, bacon, oua, sare, piper, mozzarella, patrunjel, arpagic. Ingrediente:  1/2 cană ardei copt 4 felii de bacon 4 oua 1/2 linguriță sare 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 1/3 cană de brânză mozzarella patrunjel sau arpagic pentru garnitura   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Ungeti […]

Briose cu cheddar

Briose cu cheddar din: faina, praf de copt, sare de mare, unt, zahar, oua, lapte batut, malai, branza cheddar, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente:  1 1/2 cani făină 1 lingura praf de copt 1/2 lingurita sare de mare 1/2 ceasca unt nesărat, topit 1/2 ceasca de zahar 2 oua 1 cană lapte bătut 1/2 […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.