Briose cu oua si bacon din: ardei copt, bacon, oua, sare, piper, mozzarella, patrunjel, arpagic. Ingrediente: 1/2 cană ardei copt 4 felii de bacon 4 oua 1/2 linguriță sare 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 1/3 cană de brânză mozzarella patrunjel sau arpagic pentru garnitura Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Ungeti […]
Reteta zilei: Briose cu rubarba si aroma de scortisoara
PrinteazaBriose cu rubarba si aroma de scortisoara din: faina, zahar brun, sare, bicarbonat, scortisoara, rubarba, ou, ulei, lapte batut, esenta de vanilie, sirop de artar, zahar vanilat, ulei de nuca de cocos.
Ingrediente:
- 2 1/2 cani faina
- 3/4 cana de zahar brun
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 2 cesti de rubarba, cuburi
- 1 ou
- 1/2 cana ulei
- 1 cana de lapte batut
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 ceasca sirop de artar
topping:
- 1/3 cana de zahar vanilat
- 1 lingura de ulei de nuca de cocos
- 1 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un castron mare, se combina faina, zahar brun, sare, praf de copt, bicarbonat si scortisoara.
Intr-un castron mic, amestecati impreuna oua, ulei, lapte batut, vanilie si sirop de artar.
Se amesteca ingredientele umede in cele uscate, apoi se adauga rubarba.
Combinati ingredientele pentru topping intr-un castron mic.
Umpleti tava de briose cu aluat si dati la cuptor pentru aproximativ 16-18 minute.
In ultimele 5 minute se presara topping pe fiecare briosa.
Lasati sa se raceasca, apoi serviti.
Briose cu rubarba si aroma de scortisoara
Pofta buna!
Briose cu cheddar din: faina, praf de copt, sare de mare, unt, zahar, oua, lapte batut, malai, branza cheddar, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 1 1/2 cani făină 1 lingura praf de copt 1/2 lingurita sare de mare 1/2 ceasca unt nesărat, topit 1/2 ceasca de zahar 2 oua 1 cană lapte bătut 1/2 […]
Pofta buna!