Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura de crema de branza
PrinteazaBriose cu dovleac si glazura de crema de branza din: scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, oua, extract de vanilie, piure de dovleac, crema de branza, extract de vanilie, extract de migdale si lapte.
Ingrediente:
- 1 1/2 lingurite de scortisoara
- 3/4 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita cuisoare
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1 1/2 cupe faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 ceasca unt nesarat, la temperatura camerei
- 1 cana de zahăr brun
- 2 oua mari
- 1 1/2 lingurita extract de vanilie
- 1 cană piure de dovleac
Ingrediente glazura:
- 151 de grame crema de branza
- 1/2 ceasca unt nesărat, la temperatura camerei
- 2 cupe zahar pudra
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 1/4 lingurita extract de migdale
- 1 lingură de lapte
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 165 grade C. Puneti in tava de briose formele de hartie. Intr-un castron mic se amesteca scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul și nucșoara.
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si 2 lingurite de amestec de condimente intr-un bol mediu. Utilizați un tel pentru a se amesteca totul impreuna, apoi dati deoparte.
Intr-un castron mare, utilizați un blender la viteza medie pentru a bate untul și zaharul brun pana obtineti un aluat pufos.
Adauga un ou, apoi porniți blenderul la viteza mica, bateti usor, apoi incorporate si celalalt ou si bateti din nou.
Adaugați extractul de vanilie si jumatate din piureul de dovleac. Bateti bine. Se adauga aproximativ jumatate din amestecul de faina si bateti usor.
Apoi incorporati restul de piure de dovleac și restul de amestec de faina. Umpleți fiecare forma de brioșa aproximativ 3/4. Coaceți briosele 20-26 de minute.
Odata coapte, lasați prajiturele sa se raceasca complet inainte de a le glazura. Pentru a prepara glazura, utilizați un blender pentru a bate crema de branza cu untul pana obtineti aluatul pufos.
Adaugați o treime din zaharul pudra si bateti usor. Repetati pana incorporati tot zaharul.
Adaugați extractul de vanilie, extractul de migdale și laptele apoi utilizați blenderul si bateti bine. Glazurati briosele si serviti.
Briose cu dovleac si glazura de crema de branza
Pofta buna!
Incoming search terms:
- briose cu glazura
o combinatie interesanta!