Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara
PrinteazaBriose cu dovleac si glazura cu scortisoara din: zahar, zahar brun, ulei, oua, piure de dovleac, esenta de vanilie, faina, praf de copt, scortisoara, sare, ienibahar, nucsoara, ghimbir, cuisoare, afine uscate, nuci, unt, crema de branza, zahar pudra, lapte.
Poate te intereseaza si Briose cu mere, stafide si nuci
briose:
- 3/4 cana zahăr
- 1/4 cană de zahăr brun
- 1/2 cană ulei
- 2 oua
- 1 cană piure de dovleac
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 cana făină
- 2 lingurite praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță de sare
- 1/4 lingurita ienibahar
- 1/4 linguriță nucșoară
- 1/4 linguriță ghimbir
- cuișoare
- 1/2 cană afine uscate
- 1/2 ceașcă nuci pecan maruntite
glazura cu scortisoara:
- 1/2 cana unt nesărat, la temperatura camerei
- 240gr crema de branza, la temperatura camerei
- 4 cesti de zahăr pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 1/4 linguriță scorțișoară
- 1-2 lingurițe de lapte
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160C. Amestecati împreună zahăr, zahăr brun, ulei, ouă, piure de dovleac și vanilie până se omogenizeaza.
Intr-un bol separat, se amestecă împreună făină, praf de copt, scortisoara, sare, ienibahar, nucșoară, ghimbir, cuișoare și amestecati bine cu o furculita.
Incorporati ingredientele lichide în cele uscate. Se amestecă împreună. Incorporati afinele si nucile.
Intr-o tava de briose adaugati forme de hartie si adaugati aluat in mod egal.
Coaceti timp de 20-30 de minute. Scoateți din cuptor și lasa sa se raceasca in tava la temperatura camerei.
Intre timp, pregatiti glazura. Puneti untul si crema de branza intr-un castron, adaugati vanilie, scortisoara si lapte.
Bateti bine cu mixerul pana obtineti o glazura groasa. Glazurati briosele si serviti sau pastrati la rece.
Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara
Pofta buna!
Bune rau briosele astea