Reteta zilei: Briose cu dovleac – usor de preparat
PrinteazaBriose cu dovleac din: ulei vegetal, zahar pudra, zahar brun, oua, faina, praf de copt, nucsoara, dovleac, unt, crema de branza, coaja de lamaie si dovleac.
Ingrediente pentru aluat:
- 125ml ulei vegetal
- 75g zahar pudra
- 50g de zahar brun
- 2 oua
- 110g faina
- ½ lingurita praf de copt
- ½ lingurita nucsoara rasa
- 150g dovleac ras
Ingrediente pentru glazura:
- 100 g unt nesarat, foarte moale
- 100g glazura de zahar
- 160g crema de branza
- 100g coaja de lamaie
Pentru glazura dovleac:
- 50g de dovleac
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Cerneti faina, praful de copt si sarea intr-un castron.
Adaugati nucsoara. Intr-un alt castron, se pune zaharul, se adauga ulei vegetal si oualele.
Se amesteca ingredientele uscate. Apoi se incorporeaza in cele umede.
Se incorporeaza dovleac ras. se amesteca bine pana cand toate ingredientele s-au combinat.
Se toarna aluatul intr-o tava de briose in care ati asezat hartie pentru briose.
Umpleti fiecare forma doua treimi. Dati la cuptor pentru 25 minute.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Intre timp preparati glazura. Intr-un castron, amestecati zaharul cu untul pana la omogenizare.
Apoi, adaugati în crema de branza si amestecati bine. Adaugati coaja de lamaie si amestecati din nou.
Adaugati glazura pe fiecare briosa.
Dovleacul pentru glazura se pune in cuptor pe o foaie de copt la temperatura de 50 C pentru aproximativ 2 ore sa se usuce bine.
Pisati-l in mojar si presarati peste briose.
Briose cu dovleac
Arata foarte bine briosele
Vreau si eu din briosele astea!