Cafea Sulawesi Toraja: Măiestria Indoneziei – Cafeaua Sulawesi Toraja este una dintre bijuteriile ascunse ale lumii cafelei, cultivată în regiunile muntoase ale insulei Sulawesi din Indonezia. Apreciată pentru corpul său plin, aciditatea scăzută și gustul complex, această cafea se remarcă prin note de cacao, fructe și condimente. Procesul tradițional de producție și fermentare, combinat cu […]
Reteta zilei: Briose cu dovleac
PrinteazaBriose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara.
Ingrediente:
- 1, 1/2 cesti faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 cana de dovleac
- 1/3 ceasca de ulei vegetal
- 2 oua mari
- 1, 1/4 cesti, plus 1 lingura de zahar
- 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul. Amestecati dovleacul, uleiul, oualele, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sare într-un castron mare pana se omogenizeaza, apoi incorporati în amestecul de faina pana se combina.
Se amestecă scorţişoara şi restul de 1 lingura de zahar într-un alt castron.
Împărţiţi aluatul în cupele de briose, apoi se presara deasupra amestecul de scortisoara si zahar.
Coaceţi aproximativ 25-30 de minute.
Se lasa sa se raceasca si apoi se servesc.
Briose cu dovleac
Pofta buna!
Paste cu Miel și Sos de Roșii și Năut
Paste cu Miel și Sos de Roșii și Năut – ideal pentru a impresiona familia și prietenii la orice ocazie specială. Carnea de miel este o sursă excelentă de proteine complete, conținând toți aminoacizii esențiali necesari organismului. De asemenea, este bogată în vitamina B12, care este crucială pentru sănătatea sistemului nervos și pentru producția de […]
Imi ploua in gura dupa briosele astea 🙂