Reteta zilei: Briose cu glazura de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de Briose cu glazura de portocale din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ciocolata, lapte, zahar, unt, oua, vanilie, nuca de cocos, esenta de portocale.
Ingrediente:
- 2 1/2 căni de făină cernută
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 3/4 lingurita bicarbonate de sodiu
- 1/2 lingurita de sare
- Ciocolată neagra
- 1 3/4 cesti de zahar
- 1 1/2 lapte batut
- Unt nesărat
- 3 oua, la temperatura camerei, bine batute
- 1 lingurita de vanilie
Ingrediente glazura de portocale:
- 1 ceasca de unt nesărat, la temperatura camerei
- 3-4 cani de zahar pudra, cernut
- 1/4 linguriță de sare
- 2 lingurite de vanilie, nuca de cocos, extract sau esenta de portocale
- 1-4 linguri de lapte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 350 grade F. Se amesteca faina impreuna cu praf de copt, bicarbonatul de sodiu și sare. Se taie ciocolata în bucăți mici și se topeste la bain-marie. Incorporati 1/2 cană de zahăr si 1/2 cana lapte bătut si amestecati bine pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca.
Într-un castron mare amestecati smântână împreună cu untul și restul de zahăr pana se obtine un aluat pufos. Incorporati in amestecul de ciocolata jumatate din amestecul de faina. Bateti bine. Adaugati si cealalta jumatate si bateti din nou. Adaugati vanilie.
Intr-o tava de briose umpleti formele aproximativ jumatate si lasati la copt pentru 20-25 de minute.
Între timp preparati glazura. amestecati împreună 3 căni de zahăr pudră și sare într-un bol mare. Adăugați untul la temperatura camerei si bateti bine. Adaugati aromele si incorporati laptele. Decoreaza briosele cu glazura dupa ce s-au racit complet. Dati la frigider pentru 10-15 minute.
Briose cu glazura de portocale
Pofta buna!
Ce bine arata briosele cu glazura 🙂 Imi plac mult