Reteta zilei: Briose cu mere, stafide si nuci

Printeaza

Briose cu mere, stafide si nuci din: faina de grau, seminte de in, ovaz, zahar brun, indulcitor, praf de copt, sare, scortisoara, morcovi, mere, stafide, nuci, nectar de agave, lapte, oua, vanilie.

Ingrediente:

  • 1 ½ ceasca făină de grâu
  • ¾ cesti seminte de in
  • ¾ cesti de ovăz
  • ¼ cesti zahar brun
  • ¼ ceasca indulcitor
  • 3 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 ½ ceasca morcovi, rasi
  • 2 mere, maruntite
  • ¼ cesti stafide
  • ¾ ceasca nuci
  • ¼ cesti nectar de agave
  • ½ cesti de lapte
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de vanilie

 

Mod de preparare:

Într-un castron foarte mare, se amestecă toate ingredientele uscate împreună.

adauga morcovi și mere.

Se adauga stafidele și nucile.

amestecă ingredientele umede împreună si se toarna în castronul mare.

Se amestecă bine.

Ungeti o tava de briose si impartiti aluatul.

Coaceți 15-20 minute la 170C.

Serviti la temperatura camerei.

 

Briose cu mere, stafide si nuci

Briose_cu_mere_stafide_si_nuci_11

Pofta buna!

 

 

 

 

Briose cu mere si nuci

Briose cu mere si nuci din: mere, ulei, zahar, apa, faina, gem de mere, nuci, praf de copt, rom, bicarbonat, cacao. Ingrediente: 2 mere 1/2 cană cu ulei 1/2 cană cu zahăr 2 căni cu apă 3 căni cu făină 3 linguri cu gem de mere 1/2 cană cu nuci pisate 1 praf de copt […]

Brioşe cu mere şi crustă de nuci

O reteta de briose cu mere si crusta de nuci din: mere, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei, lapte batut, nuci, scortisoara si unt. Ingrediente: aluat: 200 g mere 1 lingurita suc de lamaie 260 g faina 1-1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu […]

Brioşe cu mere şi glazură de nuci pecan

O reteta delicioasa de briose cu mere si glazura de nuci pecan din: faina, unt, zahar brun, nuci pecan, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, smantana, ou, mere si lapte. Ingrediente: 350g făină simplă 25g unt 50g zahăr brun muscovado, plus încă o lingură pentru glazură 50g nuci pecan, bucăţele 2 linguri praf de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Bune briosele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.