Briose cu zmeura si cocos din: faina, praf de copt, zahar, vanilie, unt, oua, lapte, zmeura, fulgi de cocos. Briosele sunt mici prăjituri individuale, cu o formă rotundă sau în formă de cupă, de obicei, coapte în forme de hârtie sau silicon. Aceste prăjituri sunt cunoscute și sub denumirea de cupcakes în engleză. Briosele sunt apreciate […]
Reteta zilei: Briose cu morcov
PrinteazaBriose cu morcov din: apa, tarate, miere, ulei, oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, zahar, sos de mere, smantana, morcovi, nuci, stafide.
Ingrediente:
- 1 cana cu apa clocotita
- 1 cana tarate
- 1/4 ceasca de miere
- 1’4 ceasca ulei
- 2 oua
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 1/2 cani faina
- 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/4 ceasca zahar
- 1/4 ceasca sos de mere
- 1 cana de smantana
- 300gr morcovi ras
- 1/2 cana nuci, tocate
- 1/2 ceasca de stafide
Mod de preparare:
Intr-o cratita se amesteca taratele cu apa clocotita. Lasati sa stea 10 minute. Se incalzeste cuptorul la 180C.
Combinati mierea, uleiul, vanilia si oualele intr-un castron mare.
Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si scortisoara intr-un castron.
Adaugati amestecul de ou in amestecul de faina.
Apoi se adauga sosul de mere si smantana.
Apoi se incorporeaza taratele, morcovii, stafidele si nucile.
Adaugati aluatul in tava de briose si coaceti pentru aproximativ 25 de minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Briose cu morcov
Pofta buna!
Briose cu struguri si migdale din: unt, fulgi de migdale, galbenusuri, zahar pudra, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie verde, sare, cafea instant, struguri si zahar pudra. Briosele sunt mici prăjituri individuale, cu o formă rotundă sau în formă de cupă, de obicei, coapte în forme de hârtie sau silicon. Aceste prăjituri sunt cunoscute și […]
Imi dai si mie din briosele astea: ?