Brioșe din albuș din: albusuri, faina, ulei, zahar, zeama de lamaie, coaja de portocala confiata, susan, rahat. Ingrediente: 3 albușuri 3 linguri făină 3 linguri ulei 3 linguri zahăr 1 linguriță zeamă de lămâie opțional coajă de portocală confiată susan și cubulețe de rahat pentru decor Mod de preparare: Bați albușurile spumă tare cu […]
Reteta zilei: Briose cu pere si alune
PrinteazaBriose cu pere si alune din: pere, unt, zahar, lapte batut, oua, esenta de vanilie, fulgi de ovaz, faina, faina de grau, bicabonat, praf de copt, nucsoara, sare, alune, ciocolata neagra.
Ingrediente:
- 2 pere
- 6 linguri unt, topit
- 2/3 ceasca de zahar
- 1 cana lapte batut
- 2 oua, usor batute
- 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
- 3/4 ceasca fulgi de ovaz
- 1 cana faina
- 1/2 ceasca faina de grau
- 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita nucsoara
- 3/4 lingurita sare
- 1 cana alune prajite, tocate
- 1/2 ceasca bucati de ciocolata neagra
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C.
Curatati perele, dati razatoare, adaugati intr-un bol impreuna cu unt topit , zahar , lapte batut , oua si vanilie, apoi amestecati pana se combina.
Intr-un castron separat , se amesteca impreuna ovaz, faina, bicarbonat de sodium, praful de copt, condimente, 1/2 ceasca alune tocate si bucati de ciocolata.
Amestecati pana se combina. Amestecati impreuna aluatul umed cu cel uscat.
Umpleti o tava de briose si prresarati restul de alune.
Coaceti la 180C timp de 20-25 de minute.
Lasati sa se raceasca, apoi serviti.
Briose cu pere si alune
Pofta buna!
Briose cu mei si amaranth din: mei, amaranth, supa de legume, ardei copt, usturoi, suc de lamaie, pasta tahini, drojdie, miso, amidon, sare, patrunjel, faina. Meiul este o sursă excelentă de proteine, fibre și vitamine B, precum și minerale precum fierul și magneziul. Este de asemenea o sursă importantă de carbohidrați, dar are un indice […]
Ce-mi plac briosele astea