Reteta zilei: Briose cu pere si alune

Printeaza

Briose cu pere si alune din: pere, unt, zahar, lapte batut, oua, esenta de vanilie, fulgi de ovaz, faina, faina de grau, bicabonat, praf de copt, nucsoara, sare, alune, ciocolata neagra.

 

Ingrediente:

  • 2 pere
  • 6 linguri unt, topit
  • 2/3 ceasca de zahar
  • 1 cana lapte batut
  • 2 oua, usor batute
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • 3/4 ceasca fulgi de ovaz
  • 1 cana faina
  • 1/2 ceasca faina de grau
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 cana alune prajite, tocate
  • 1/2 ceasca bucati de ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Curatati perele, dati razatoare, adaugati intr-un bol impreuna cu unt topit , zahar , lapte batut , oua si vanilie, apoi amestecati pana se combina.

Intr-un castron separat , se amesteca impreuna ovaz, faina, bicarbonat de sodium, praful de copt, condimente, 1/2 ceasca alune tocate si bucati de ciocolata.

Briose_cu_pere_si_alune_04

Amestecati pana se combina. Amestecati impreuna aluatul umed cu cel uscat.

Umpleti o tava de briose si prresarati restul de alune.

Coaceti la 180C timp de 20-25 de minute.

Lasati sa se raceasca, apoi serviti.

Briose_cu_pere_si_alune_05

Briose cu pere si alune

Briose_cu_pere_si_alune_07

 

Pofta buna!

 

 

Brioșe din albuș

Brioșe din albuș din: albusuri, faina, ulei, zahar, zeama de lamaie, coaja de portocala confiata, susan, rahat. Ingrediente: 3 albușuri 3 linguri făină 3 linguri ulei 3 linguri zahăr 1 linguriță zeamă de lămâie opțional coajă de portocală confiată susan și cubulețe de rahat pentru decor   Mod de preparare: Bați albușurile spumă tare cu […]

Briose cu mei si amaranth

Briose cu mei si amaranth din: mei, amaranth, supa de legume, ardei copt, usturoi, suc de lamaie, pasta tahini, drojdie, miso, amidon, sare, patrunjel, faina. Meiul este o sursă excelentă de proteine, fibre și vitamine B, precum și minerale precum fierul și magneziul. Este de asemenea o sursă importantă de carbohidrați, dar are un indice […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce-mi plac briosele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.