Reteta zilei: Briose cu seminte de mac si migdale

Printeaza

Briose cu seminte de mac si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, unt nesarat, ulei de cocos, oua, esenta de migdale, esenta de vanilie, lapte batut, seminte de mac, migdale.

 

Ingrediente:

  • 2 cani faina
  • 2 ½ lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita de sare
  • 1 cana de zahar
  • ¼ cana de unt nesarat
  • ¼ ceasca ulei de cocos
  • 2 oua
  • 1 lingura de esenta de migdale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ceasca lapte batut
  • 2 linguri de seminte de mac
  • migdale feliate

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Combinati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea intr-un bol mic si pastrati deoparte.

Intr-un castron mare combinati untul, uleiul de cocos și zaharul si bateti cel putin 3 minute.

Adaugati oualele, esentele și laptele bătut si amestecati pana la omogenizare. Incorporati ingredientele uscate la ingredientele umede și bateti pana se combina.

Adaugati semințele de mac si amestecati usor pana se combina.

Umpleti o forma de 6 briose. Adaugati migdale foliate si dati la cuptor. Coaceti 20-25 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, apoi serviti.

 

Briose cu seminte de mac si migdale

Reteta zilei: Briose cu seminte de mac si migdale

 

Pofta buna!

 

 

Lapte cu vanilie şi scorţişoară

Lapte cu vanilie şi scorţişoară din: lapte, vanilie si scortisoara.     Ingrediente: 1 cană de lapte de orez sau de soia ½ linguriţă de vanilie 1 beţişor de scorţişoară   Mod de preparare: Lapte cu vanilie şi scorţişoară: Pune 1 cană de lapte de soia sau de orez într-un ibric. Adaugă beţigaşul de scorţişoară […]

Pateu de ficat de vitel

Pateu de ficat de vitel din: ficat de vitel, slanina, unt, morcov, patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de ienibahar.   Ingredinte: 1 kg ficat de vitel sau vaca 100 gr. slanina 100 gr. unt proaspat 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa foi dafin boabe de ienibahar   Mod de preparare Ficatul se spala, se […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.