Reteta zilei: Briose cu tarate si piure de banane
PrinteazaBriose cu tarate si piure de banane din: tarate, apa clocotita, faina, ovaz, scortisoara, sare grunjoasa, bicarbonat de sodiu, unt nesarat, zahar brun, oua, piure de banane, miere, iaurt cu vanilie, lapte.
Poate te intereseaza si:
- Briose cu cartofi si sparanghel
- Briose cu dovleac si glazura de crema de branza
- Briose cu glazura de portocale
- Briose cu zucchini, ardei iute si branza
- Brioşe cu struguri
Ingrediente:
- 1 1/2 cani tărâțe
- 1/3 cană de apă clocotită
- 2 cani făină
- 2/3 ceasca ovaz
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/4 linguriță sare grunjoasă
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/2 ceașcă unt nesărat
- 1 cană de zahăr brun
- 2 oua
- 2 banane, piure
- 2 linguri de miere
- 1/2 cană iaurt cu vanilie
- 1/4 cana lapte
Ingrediente topping:
- 1 lingura zahar brun
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 1/4 cană de ovăz
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 150C. Intr-o tava de briose asezati forme de hartie.
Se amestecă tărâțe cu apa fierbinte si se pastreaza deoparte.
Într-un bol mediu, se amestecă împreună făina, ovăz, scorțișoară, sare și bicarbonat de sodiu.
Intr-un castron de mixer bateti untul pana se omogenizeaza, adaugati zahar brun si bateti, incorporati oualele unul cate unul si bateti.
Incorporati taratele si omogenizati, apoi incorporati piureul de banane.
Se adaugă jumătate din amestecul de făină și bateti până se combina, iar apoi se adaugă jumătate din iaurt, batand din nou pana se combina.
Repetați cu restul de amestec de făină și iaurt.
Apoi se adaugă miere și omogenizati. Incorporati lapte.
Pentru pregatirea topping-ului, se amestecă ingredientele împreună într-un castron mic.
Impartiti aluatul in forme si presarati tpping.
Coaceți 10-12 minute. Lasati sa se raceasca si serviti.
Briose cu tarate si piure de banane
Pofta buna!
Arata bine briosele
Arata excelent! Le voi incerca. Fara oua (tarate de psyllium) si cu lapte de soia…