Reteta zilei: Broccoli la tigaie cu aroma de usturoi
PrinteazaBroccoli la tigaie cu aroma de usturoi din: broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, migdale, lamaie.
Ingrediente:
- 1 broccoli
- 5 linguri de ulei de măsline
- 2 catei de usturoi felii subțiri
- 1 ardei iute rosu, felii subțiri
- sare de mare și piper negru, dupa gust
- 2 linguri de migdale prăjite
- 1/2 lamaie, felii subtiri
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati migdalele si prajiti 5-7 minute.
Pastrati deoparte.
Aduceti o oală mare de apă la fiert. Într-un castron mare faceti o baie de gheață din gheață și apă.
Între timp, separati broccoli în buchețelele.
Când apa fierbe, se adaugă broccoli și se fierbe timp de 2 minute.
Transferati broccoli din apa clocotita în baia de gheață.
Când broccoli este complet rece, se transfera intr-o strecurătoare și se lasă să se usuce complet.
Când broccoli este uscat, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, sare si piper si amestecati pentru a acoperi.
Incalziti o tigaie, adăugați broccoli si gatiti 2-3 minute.
Scoateți broccoli intr-un castron.
Incalziti uleiul de măsline rămas în tigaie și se adaugă usturoiul și ardeiul.
Gatiti timp de 2-3 minute si apoi adaugati peste broccoli.
Adaugati migdalele prajite si feliile de lamaie. Amestecati ușor.
Aranjați broccoli pe un platou și se serviti.
Broccoli la tigaie cu aroma de usturoi
Pofta buna!
Ce-mi place cum arata!