Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si ciuperci
PrinteazaBruschete cu branza de capra si ciuperci din: bagheta, ulei de masline, ciuperci, praz, sare, cimbru, rozmarin, usturoi, branza de capra, smantana, piper, arpagic.
Ingrediente:
- 1 bagheta, tăiata felii
- 4 linguri ulei de masline
- 1 kg ciuperci
- 1 praz
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingura frunze de cimbru, tocat
- 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat
- 2 catei de usturoi, tocat
- 120 gr brânză de capră
- 3-4 linguri de smântână
- 1 linguriță de piper negru
- arpagic tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160C.
Ungeti ușor ambele părți ale feliilor de bagheta.
Puneti pe o foaie de copt intr-o tava si coaceți timp de 8 minute pe fiecare parte.
Pastrati deoparte.Feliati prazul si spalati foarte bine.
Între timp, feliati ciupercile și pregătiti restul de ingrediente.
Se încălzeste restul de ulei la foc mediu intr-o cratita. Adaugati ciupercile si prazul si se presara cu sare.
Se amestecă și se pune capacul. Gatiti 5-8 minute, amestecand odata la 2 minute.
Adăugați cimbru, rozmarin și usturoi și gatiti inca 2-3 minute.
Opriti focul si lasati legumele sa se odihneasca.
Într-un castron mic se amesteca branza de capra, smantana si piper negru.
Se amestecă până la omogenizare.
Ungeti feliile de bagheta cu 1 lingura de branza de capra.
Acoperiti cu amestecul de ciuperci.
Dati la cuptor 5 minute si serviti bruschetele calde cu arpagic.
Bruschete cu branza de capra si ciuperci
Pofta buna!
Foarte bune bruschetele astea