Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si ciuperci

Printeaza

Bruschete cu branza de capra si ciuperci din: bagheta, ulei de masline, ciuperci, praz, sare, cimbru, rozmarin, usturoi, branza de capra, smantana, piper, arpagic.

 

Ingrediente: 

  • 1 bagheta, tăiata felii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 kg ciuperci
  • 1 praz
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingura frunze de cimbru, tocat
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 120 gr brânză de capră
  • 3-4 linguri de smântână
  • 1 linguriță de piper negru
  • arpagic tocat, pentru ornat

 

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 160C.

Ungeti ușor ambele părți ale feliilor de bagheta.

Puneti pe o foaie de copt intr-o tava si coaceți timp de 8 minute pe fiecare parte.

Pastrati deoparte.Feliati prazul si spalati foarte bine.

Între timp, feliati ciupercile și pregătiti restul de ingrediente.

Se încălzeste restul de ulei la foc mediu intr-o cratita. Adaugati ciupercile si prazul si se presara cu sare.

Se amestecă și se pune capacul. Gatiti 5-8 minute, amestecand odata la 2 minute.

Adăugați cimbru, rozmarin și usturoi și gatiti inca 2-3 minute.

Opriti focul si lasati legumele sa se odihneasca.

Într-un castron mic se amesteca branza de capra, smantana si piper negru.

Se amestecă până la omogenizare.

Ungeti feliile de bagheta cu 1 lingura de branza de capra.

Acoperiti cu amestecul de ciuperci.

Dati la cuptor 5 minute si serviti bruschetele calde cu arpagic.

Bruschete cu branza de capra si ciuperci

Bruschete_cu_branza_de_capra_si_ciuperci_06

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune bruschetele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.