Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si rosii coapte
PrinteazaBruschete cu branza de capra si rosii coapte din: rosii, ulei de masline, usturoi, sare, piper, zahar, paine, unt, parmezan, branza de capra, verdeata, otet balsamic.
Ingrediente:
- 3 roșii feliate
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurite usturoi tocat
- 1 linguriță sare
- ½ lingurița piper negru
- 1 praf zahăr
- 6 felii de pâine
- 3 linguri unt
- ¼ cana parmezan
- 60gr brânză de capră tartinabila
- 2 linguri verdeata tocata
- 3 linguri oțet balsamic
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 200C. Se aseaza o foaie de copt intrava. Asezati rosiile feliate in tava.
Într-un bol mic, bateți împreună uleiul de măsline, usturoiul, sarea, piperul și zahărul. Turnați amestecul uniform peste roșii. Coaceți timp de 20-25 de minute.
Între timp, încălziți o tigaie la foc mediu. Ungeti painea cu unt.
Puneți feliile în tigaie și rumeniti pe ambele parti. Scoateți pâinea pe o farfurie.
Adăugați 1/4 cană de parmezan în tigaia fierbinte. Rumeniti bine. Se scoate pe o farfurie.
Pentru a asambla, împărți feliile de pâine între două farfurii. Ungeți o parte a pâinii cu brânză de capră. Adaugati 2-3 felii de roșii coapte.
Se presară cu ierburi asortate, stropiti cu otet balsamic si presarati cu parmezan. Serviți imediat.
Bruschete cu branza de capra si rosii coapte
Pofta buna!