Reteta zilei: Bruschete cu ciabatta si legume coapte
PrinteazaBruschete cu ciabatta si legume coapte din: vanata, ciuperci, dovlecel, ardei gras, morcovi, ulei de masline, sare, piper, usturoi, otet balsamic, mustar dijoc, ulei de canola, ulei de masline, miere, ciabatta, branza de capra.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente legume:
- 1 vânătă
- 240gr ciuperci
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras rosu
- 2 morcovi
- 2 linguri ulei de masline
- sare și piper
vinegreta:
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri otet balsamic
- 2 linguri de mustar Dijon
- 2 linguri ulei de canola
- 2 linguri ulei de masline
- ½ lingurita de miere
- sare si piper, dupa gust
bruschete:
- 1 ciabatta
- 240gr brânză de capră
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Tocati cuburi vanata.
Feliati dovlecelul si taiati ardeiul fâșii subțiri.
Curatati morcovii, apoi feliati. Se taie ciupercile în sferturi.
Se pregatesc 2 foi de copt in doua tavi, se stopesc cu ulei si se impart legumele intr-un singur strat.
Stropiti legumele cu ulei si asezonati cu sare si piper. Amestecati usor.
Dati la cuptor timp de aproximativ 45 de minute.
Între timp, pregatiti vinegreta.
Tocati usturoiul și amestecati impreuna cu otetul balsamic, mustar Dijon, ulei de canola, ulei de măsline și miere pana se omogenizeaza.
Adaugati sare și piper. Pastrati deoparte.
Feliati ciabatta in 8 felii Rumeniti usor într-un prăjitor de pâine sau într-o tigaie la foc mediu.
Stropiti fiecare felie cu cate o lingurita de vinegreta.
Maruntiti branza si presarati pe fiecare felie de ciabatta.
Impartiti legumele pe fiecare felie si presarati restul de vinegreta.
Serviti imediat.
Bruschete cu ciabatta si legume coapte
Pofta buna!
Foarte bune bruschetele