Reteta zilei: Bruschete cu prosciutto, rosii si piure de mazare cu busuioc
PrinteazaBruschete cu prosciutto, rosii si piure de mazare cu busuioc din: bagheta, usturoi, ulei de masline, oregano, busuioc, rozmarin, cimbru, rosii, prosciutto, mazare, busuioc, smantana, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- ½ bagheta, feliata
- 6 caței de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurițe mix de oregano, busuioc, rozmarin, cimbru
- 6 rosii, taiate felii subtiri
- prosciutto, felii subtiri
Ingrediente piure de busuioc cu mazare:
- 2 cesti de mazare
- 7-8 frunze busuioc
- ¼ ceasca smantana
- 1 cațel de usturoi, tocat
- 1 lingurita de sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Zdrobiti in mojar usturoiul cu ulei de masline si ierburile 1-2 minute. Raspanditi pe feliile de bagheta. Dati feliile la cuptor 7-10 minute.
Intre timp preparati piureul de mazre: fierbeti mazarea cateva minute in apa clocotita,a poi scufundati in apa cu gheata.
Scurgeti mazarea si plasati impreuna cu busuiocul, smantana, usturoiul, sarea și piperul intr-un procesor de alimente 1-2 minute.
Dupa ce s-au racit feliile de bagheta adaugati cate o felie de rosie, cate o bucata de prosciutto si piure de mazare.
Bruschete cu prosciutto, rosii si piure de mazare cu busuioc
Pofta buna!
O sa icnerc si eu bruschetele astea 😉
Simplu si bun!
Vreau si eu din bruschetele astea