Reteta zilei: Bruschete cu ricotta si dovleac

Printeaza

Bruschete cu ricotta si dovleac din: dovleac, mar, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, ienibahar, cuisoare, sare, piper, paine, ricotta, usturoi, salvie, otet balsamic.

 

Ingrediente: 

  • 2 cesti dovleac, cuburi
  • 1 cană mere, cuburi
  • 6 linguri ulei de măsline
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
  • ¼ linguriță ienibahar
  • ¼ lingurita cuisoare
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru
  • 8 felii de pâine
  • 1 cana branza ricotta
  • 4 catei de usturoi tocat
  • 6-8 frunze de salvie proaspata tocata
  • 2 linguri otet balsamic

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C.

Intr-un bol amestecati dovleac, mere cu 2 linguri ulei de masline, scortisoara, nucsoara, ienibahar, cuișoare, 1/2 lingurita sare și ½ lingurita piper negru.

Transferati intr-o tava pe hartie de copt si dati la cuptor 15 minute.

Între timp, ungeti pâinea feliată cu 2 linguri de ulei de masline.

Combinati brânza ricotta cu ½ linguriță piper și ½ lingurita sare.

Într-o tigaie mica, restul de 2 linguri de ulei de masline la foc mare mediu.

Adaugati usturoiul si frunzele de salvie, gatiti timp de 1-2 minute.

Opriti focul și se incorporeaza dovleacul si merele coapte.

Așezați feliile de pâine în cuptor timp de 4-5 minute.

Scoateți pâinea din cuptor si unge cu brânză ricotta, se adauga dovleac si mere coapte.

Se stropesc bruschetele cu otet balsamic si se servesc.

 

Bruschete cu ricotta si dovleac

Bruschete cu ricotta si dovleac

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata bruschetele, dar ce este sosul ala de pe ele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.