Cataplasmă cu albuș de ou pentru arsuri: Remediu natural pentru calmare și regenerare. Albușul de ou este cunoscut pentru proprietățile sale răcoritoare și regeneratoare. Aplicat pe pielea afectată, albușul ajută la calmarea arsurilor minore, reducerea inflamației și accelerarea procesului de vindecare, oferind o soluție naturală simplă și accesibilă pentru arsuri ușoare. Ingrediente 1-2 albușuri de […]
Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si ricotta
PrinteazaBruschete cu rosii coapte si ricotta din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, bagheta, ricotta, rucola.
Ingrediente:
- 1 cana de roșii cherry
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
- ¼ lingurita piper negru
- 2 linguri de busuioc proaspat (tocat)
- 1/2 bagheta (felii)
- ¼ cana ricotta
- ¼ ceaaca rucola
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Puneti rosiile si usturoiul pe o foaie de copt, stropiti cu ulei de masline si otet, apoi cu piper negru si busuioc proaspat.
Dati la cuptor pentru 25 de minute. Intre timp, puneți bagheta in cuptor timp de 3-5 minute. Scoateți din cuptor si feliati.
Ungeti cu branza ricotta fiecare felie. Scoateti rosiile din cuptor si taiati usturoiul. Se adauga usturoiul inapoi peste rosii.
Transferati intr-un castron cu tot cu sucul lasat in tava. Puneti cu lingura amestec de rosii coapte pe fiecare felie unsa cu ricotta.
Garnisiti cu rucola si serviti.
Bruschete cu rosii coapte si ricotta
Pofta buna!
Rechin la Grătar cu Lămâie și Ierburi
Rechin la Grătar cu Lămâie și Ierburi – o rețetă sofisticată și delicioasă, care oferă o alternativă interesantă la preparatele tradiționale cu pește. Carnea fermă și puțin dulceagă a rechinului se combină perfect cu aciditatea lămâii și aroma proaspătă a ierburilor, rezultând un fel de mâncare savuros și plin de gust. Timp de preparare Pregătire: […]
Tari rau bruschetele astea
Fuuuu, ador bruschetele astea