Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra
PrinteazaBruschete cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper, bagheta, branza de capra.
Ingrediente pentru sos:
- 1 borcan rosii uscate in ulei, scurse și tocate
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 ceapa, taiata felii subțiri
- 1 catel de usturoi, tocat
- 2 linguri de zahar
- 1/4 cana de otet
- 1 cana cu apa
- 1/2 cana supa de pui
- 1 lingurita cimbru, tocat
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
Ingrediente pentru bruschete:
- 1 bagheta , feliata
- 1/4 ceasca ulei de masline
- sare
- Piper negru proaspat macinat
- 150gr branza de capra
- 2 lingurite cimbru, tocat
Mod de preparare:
Puneți o cratita la foc mediu. Adaugati rosiile tocate uscate, 1 lingura de ulei de la rosii, ulei de masline , ceapa, usturoiul si se amesteca, se fierbe aproximativ 5-7 minute.
Se adauga zaharul , otetul , apa , supa de pui , cimbrul , sare și piper.
Se aduce lichidul la fierbere, se reduce focul și se fierbe, acoperit, timp de 30 minute.
Scoateți capacul si continuati sa fierbeti aproximativ 5-10 minute.
Opriti focul si pastrati deoparte.
Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti hartie de copt.
Puneți feliile de bagheta pe foaia de copt. Ungeti cu ulei de masline, presarati sare și piper.
Coaceti aproximativ 8 minute. Puneți branza de capra intr-un castron mic.
Se adauga cimbrul, ungeti bruschetele cu sos de rosii si adaugati branza. Serviti imediat.
Bruschete cu sos si branza de capra
Pofta buna!
Ce bune sunt bruschetele astea