Reteta zilei: Bruschete cu sote de ceapa si ardei
PrinteazaBruschete cu sote de ceapa si ardei din: bagheta, ardei, ceapa, ardei iute, varza de bruxelles, cimbru, busuioc, usturoi, branza, mozzarella, ulei de masline, piper, sare.
Ingrediente:
- ½ bagheta
- ¾ ardei roșu
- ¾ ardei gras galben
- ½ ceapa
- 1 ardei iute
- 2 verze de bruxelles
- 6 crengute de cimbru proaspat
- 4 crengute de busuioc proaspat
- 1 capatana de usturoi
- 1 cana branza rasa
- 1 bucata branza mozzarella
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingurita piper negru macinat
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C.
Intr-o bucata de folie de aluminiu puneti capatana de usturoi, pulverizati ulei de masline, inveliti si dati la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp taiati ardeii si ceapa. Incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu.
Adaugati ardeii si ceapa. Se amesteca usor, se adauga piper. Amestecati in continuare.
Gatiti ardeiul gras si ceapa aproximativ 15 minute.
Feliati ardeiul iute si scoateti semintele. Spalati si desfaceti frunzele verzelor.
Stropiti cu aproximativ 1 ½ lingurite de ulei de masline frunzele de varza.
Taiati busuiocul felii si puneti intr-un castron mic.
Adaugati cimbrul, si 1 1/2 lingurita ulei de masline
Dupa ce s-a copt usturiul, scoateti din folie sa se raceasca.
Adaugati in castronul cu ierburi si pasati bine. Amestecati pana la omogenizare.
Asezonati dupa gust. Feliati mozzarella. Se taie bagheta pe jumatate in lungime si puneti pe o foaie de copt.
Ungeti cu amestecul de ierburi si usturoi. Stropiti cu 1 lingura de ulei de masline.
Asezati mozzarella uniform, adaugati sote de ceapa si ardei, felii de ardei iute si garnisiti cu furunze de varza de bruxelles.
Acoperiti cu branza rasa. Dati la cuptor aproximativ 15 minute.
Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca si serviti.
Bruschete cu sote de ceapa si ardei
Pofta buna!
Foarte bine arata bruschetele cu sote de ceapa si ardei
Vreau si eu, bravo!