Reteta zilei: Budinca de anghinare (delicios)
PrinteazaBudinca de anghinare din: paine, anghinare in ulei de masline, mozzarella, gorgonzola, bacon, oua, lapte, sare, piper.
- 8 felii paine
- 2 căni de anghinare în ulei de măsline
- 1 ½ cani mozzarella, mărunțită
- 1 cană gorgonzola sfărâmata
- 6 felii bacon, gătit
- 6 ouă
- 4 căni de lapte
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C. Ungeti o tava cu ulei. Așezați patru felii de pâine pe fundul tavii. Ungeți partea superioară a feliilor de pâine cu o parte din uleiul de la anghinare. Așezați anghinarele deasupra pâinii și presarați jumătate din mozzarella și jumătate din gorgonzola deasupra.
Puneți deasupra ultimele patru felii de pâine. Ungeți cu ulei de la anghinare. Presărați cu restul de brânză și bacon.
Într-un bol, bateți ouăle și laptele împreună. Turnați amestecul de ou peste pâine și lăsați budinca să se înmoaie aproximativ 15 minute.
Puneți folie peste vas și coaceți 30 de minute. Îndepărtați folia și continuați să coaceti încă 15 minute.
Serviti budinca calda.
Budinca de anghinare
Pofta buna!