Reteta zilei: Budinca de anghinare cu spanac si branza brie
PrinteazaBudinca de anghinare cu spanac si branza brie din: spanac, unt, lapte, zahar, sare, piper, anghinare, usturoi, patrunjel, otet, branza brie, crema de branza, parmezan.
Ingrediente:
- 350gr spanac, tocat
- 3 ½ linguri unt
- 2 linguri de faina
- 1 ½ cani lapte
- ¼ lingurita de zahar
- Sare si piper dupa gust
- 10-12 inimi de anghinare, intregi
- 1 catel de usturoi
- ¼ ceasca patrunjel, tocat
- 2 linguri de otet
- 240gr branza brie, maruntita
- 240 gr crema de branza
- 2 linguri de parmezan ras
Mod de preparare:
Gatiti spanacul cateva minute in apa clocotita. Scurgeti si uscati pe prosoape de hartie.
Topiti 1 ½ unt intr-o cratita la foc mediu. Adaugati faina, se amesteca timp de 1 minut.
Se adauga laptele, amestecand pana cand amestecul incepe sa fiarba si se ingroasa.
Adaugati spanacul fiert, asesezonati cu zahar, sare si piper. Opriti focul si pastrati deoparte.
Se spala bine anghinarele, se topeste 1 lingura unt intr-o tigaie, sotati usturoiul timp de cateva secunde la foc mediu, adaugati patrunjelul si otetul.
Cand da in clocot, adaugati anghinarele si amestecati usor. Se condimenteaza cu sare, dupa gust si se pastreaza.
Adaugati crema de branza intr-un castron si se amesteca, se adauga cuburile de branza brie si se amesteca usor.
Intr-o tava termorezistenta, adaugati spanacul si uniformizati.
Adaugati anghinarele, amestecul de branza brie, presarati parmezan si dati la cuptor la 180C aproximativ 20-30 de minute.
Serviti budinca calda.
Budinca de anghinare cu spanac si branza brie
Pofta buna!
Nu am gustat o asemenea budinca pana acum