Reteta zilei: Budinca de anghinare
PrinteazaBudinca de anghinare din: paine, anghinare, mozzarella, gorgonzola, bacon, oua, lapte, sare, piper.
- 8 felii paine
- 2 căni de anghinare din conserva
- 1 ½ cani mozzarella, mărunțită
- 1 cană gorgonzola sfărâmata
- 6 felii bacon, prajit si maruntit
- 6 ouă
- 4 căni de lapte
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C.
Ungeti o tava cu ulei. Așezați patru felii de pâine în fundul vasului de copt. Ungeți partea superioară a feliilor de pâine cu o parte din uleiul de la anghinare. Așezați anghinarea deasupra pâinii și presarați jumătate din mozzarella și jumătate din gorgonzola deasupra.
Puneți deasupra ultimele patru felii de pâine. Ungeți cu ulei de anghinare. Presărați cu restul de brânză și bacon.
Într-un bol, bateți ouăle și laptele împreună. Turnați amestecul de ou peste pâine și lăsați budinca să se înmoaie aproximativ 15 minute. Acoperiti vasul cu folie și coaceți 30 de minute. Îndepărtați folia și continuați să coaceti încă 15 minutec.
Serviti budinca calda.
Budinca de anghinare
Pofta buna!