Reteta zilei: Budinca de broccoli cu conopida

Printeaza

Budinca de broccoli cu conopida din: broccoli, conopida, unt, ceapa, usturoi, faina, supa de pui, crema de branza, sare, piper, branza, unt topit, pesmet.

Poate te intereseaza si Budinca de paste cu pui si broccoli

Ingrediente:

  • 1 broccoli, rupt buchetele
  • 1 conopida, rupta buchetele
  • 6 linguri unt
  • 1/2 ceapa, cuburi
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1/4 ceasca de faina
  • 2 1/2 cani supa de pui
  • 120gr crema de branza la temperatura camerei
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1/4 linguriță paprika
  • 1 1/2 ceașcă branza rasa
  • 1 lingura unt topit
  • 1/3 ceașcă pesmet

 

Mod de preparare:

Opariti conopida si broccoli pentru 3-4 minute.

Într-o tigaie mare, se topesc cele 6 linguri de unt și gatiti ceapa și usturoiul aproximativ 3-4 minute.

Se presara faina peste partea de sus, amestecati pentru a combina si gatiti pentru inca 45 de secunde.

Se toarnă supa, amestecand constant, apoi se fierbe pana cand sosul se ingroasa.

Reduceti focul la mic si se adauga crema de branza moale, sare, piper și boia de ardei.

Amestecă pentru a se combina. Păstrați sosul cald. Într-un castron mic, se amestecă împreună pesmetul si untul topit.

Puneti jumătate din broccoli și conopida într-un vas termorezistent.

Toarnă jumătate din sos, apoi se presara jumatate din branza.

Presara un pic de boia de ardei pe brânză, apoi se repetă cu un alt strat de broccoli si conopida, sos și brânză.

Terminați cu un strat de pesmet. Coaceți la 180C pentru 25-30 minute. Serviti calda.

 

Budinca de broccoli cu conopida

Budinca_de_broccoli_cu_conopida_29

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • stoodtlf

1 comentariu

  1. Arata bine budinca de broccoli

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.