Reteta zilei: Budinca de carne tocata cu fructe uscate (Bobotie)

Printeaza

Budinca de carne tocata cu fructe uscate (Bobotie) din: amestec de carne tocata de vita cu porc, unt, ceapa, usturoi, pudra de curry, turmeric, chimen, nucsoara, cuisoare, ienibahar, sare, piper, gem de caise, otet de cidru de mere, paine veche, ou, mere, caise uscate, stafide, lapte integral, sare, frunze de dafin, migdale.

 

Ingrediente:

  • 1 kg amestec carne tocata de vita cu porc
  • 2 linguri de unt sau ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 ½ linguri de pudra de curry
  • 1 lingurita turmeric
  • ¼ lingurita chimen
  • ⅛ lingurita nucsoara
  • ⅛ lingurita cuisoare
  • ⅛ lingurita ienibahar
  • 1 ½ lingurite de sare
  • ½ lingurita piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri de gem de caise
  • 1 lingura de otet de cidru de mere
  • 2 felii de paine veche, cuburi, inmuiata in ½ cana de lapte
  • 1 ou
  • 1 cana cubulete de mere, decojit
  • ¼ cana caise uscate, cubulete
  • ¼ cana stafide

pentru sos:

  • 1 cana de lapte integral
  • 2 oua
  • ¼ lingurita de sare
  • ½ lingurita turmeric

topping:

  • 6 frunze de dafin
  • 2 linguri de migdale tocata
  • orez fiert

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 180C. Ungeti un vas termorezistent cu ulei de masline. incinge untul sau uleiul intr-o tigaie mare si se gatesc ceapa si usturoiul cateva minute.

adauga carnea tocata si se gateste inca cateva minute, apoi se adauga curry, turmeric, chimen, nucsoara, cuisoare si ienibahar si gatiti pentru inca 2 minute.

Adaugati sare, piper, gem de caise si otet si se amesteca pentru a se combina. Stoarceti cubuletele de paine de lapte si incorporati in tigaie.

amesteca pentru a se combina. Adaugati oul si se amestecă pentru a se combina bine. Adaugati merele, caisele si stafidele si amestecati bine.

Turnati in vasul termorezistent pe care l-ati uns cu ulei de masline. Preparati sosul, combinand laptele, oualele, sarea si turmeric. Amestecati pana la omogenizare.

toarna uniform in vas peste amestecul de carne. Adaugati frunze de dafin si presarati migdale. Coaceti neacoperit timp de o ora. Se serveste cu orez fiert.

 

Budinca de carne tocata cu fructe uscate

Budinca de carne tocata cu fructe uscate

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.