Reteta zilei: Budinca de cartofi cu sunca si branza

Printeaza

Budinca de cartofi cu sunca si branza din: cartofi, unt, sunca, ceapa, smantana, faina, piper, branza cheddar, telemea, patrunjel.

Budinca_de_cartofi_cu_sunca_si_branza_21

 

Ingrediente:

  • 3 kg cartofi
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa, cuburi
  • 3 cesti sunca, cuburi
  • 1-1/2 ceasca smantana
  • 1/4 cana de faina
  • Piper negru, dupa gust
  • 1 cana branza cheddar, rasa
  • 1 cana telemea, rasa
  • Patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti cu unt un vas termorezistent.

Incalziti unt intr-o tigaie mare, adaugati ceapa si gatiti pentru 1-2 minute.

Adaugati sunca si gatiti pentru 3-4 minute.

Opriti apoi focul. Incalziti smantana la cuptorul cu microunde 1-2 minute.

Amestecati cu faina, asezonati cu sare si piper.

Budinca_de_cartofi_cu_sunca_si_branza_12

Combinati branzeturile rase. Taiati cartofii felii. Asezati in vasul uns cu unt.

Se presara o parte din amestecul de ceapa si sunca, se presara o parte din branzeturi si o parte din smantana incalzita.

Se repeta procesul pana terminate ingredientele.

Budinca_de_cartofi_cu_sunca_si_branza_19

Acoperiti vasul cu folie de aluminiu, apoi dati la cuptor pentru 40 de minute.

Indepartati folia si mai dati la cuptor inca 20 de minute.

Taiati, presarati patrunjel si serviti.

Budinca_de_cartofi_cu_sunca_si_branza_20

Budinca de cartofi cu sunca si branza

Budinca_de_cartofi_cu_sunca_si_branza_22

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Budincă din cartofi si carne tocată

Budinca de cartofi cu carne de curcan

Budinca de cartofi cu carne de curcan din: cartofi, carne de curcan, ulei, busuioc, sare, piper, usturoi, iaurt, lamaie, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 kg carne curcan dezosată ulei busuioc sare piper Pentru sos: 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 400 g iaurt cremos 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel […]

 

Budinca de cartofi cu sos de rosii

Budinca de cartofi cu ceapa

Budinca de cartofi cu ceapa din: cartofi, ceapa, unt, oua, smantana, ulei, faina, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 600 g cartofi 4 cepe mari 2 linguri unt 3 ouă 150 ml smântână 1 lingură ulei 1 lingură făină 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, după care le pui la […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.