cartofi, telemea de vaca, cascaval, oua, smantana, pesmet, marar, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g telemea de vaca 100 g cascaval 4 oua 100 ml smantana 2 linguri pesmet 1 leg marar sare Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert, în coajă, în […]
Reteta zilei: Budinca de cartofi
PrinteazaBudinca de cartofi din: cartofi, lapte, unt, patrunjel, tarhon, faina, ou, lapte, ulei, sare, piper.
Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.
Ingrediente:
- 275gr cartofi
- lapte si unt, pentru piure
- 1 lingura patrunjel, tocat
- 1 lingura tarhon, tocat
- 75gr faina
- 1 ou
- 120ml lapte
- ulei
- sare si piper
Mod de preparare:
Curatati si taiati cartofii cuburi. Fierbeti in apa clocotita aproximativ 15-20 de minute.
Scurgeti si pasati, amestecati cu unt si lapte pana se omogenizeaza.
Adaugati patrunjel si tarhon si asezonati cu sare si piper. Omogenizati.
Preincalziti cuptorul la 200C.
La blender amestecati faina, oul, laptele si un varf de cutit de sare.
Ungeti 6 vase termorezistente cu ulei. dati la cuptor 2-3 minute, sa se incalzeasca.
Umpleti fiecare vas cu cate o lingura din amestecul de ou, apoi adaugati piure.
Dati la cuptor 15-20 de minute.
Scoateti din vase si serviti budinca imediat.
Budinca de cartofi
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de vita si budinca de cartofi prajiti
cartofi, ceapă, costiţă, sos alb, morcovi, pesmet. Ingrediente: 1,5 kg antricoate de vita 100 g unt pătrunjel verde sare piper cimbru 50 g de măduvă 1 ou 500 g varză de Bruxelles 400 […]
Pofta buna!