Reteta zilei: Budinca de cocos cu salata de fructe
PrinteazaBudinca de cocos cu salata de fructe din: lapte, zahar, crema de nuca de cocos, vanilie, sare, amidon, unt, rom, fulgi de nuca de cocos, mango, capsuni, afine.
Ingrediente:
- 2 1/2 cani de lapte
- zahăr 1/3 cană
- 1/3 ceasca crema de nucă de cocos
- 1 pastaie de vanilie
- 1 vârf de cuțit de sare
- 3 linguri amidon
- 1 lingura unt
- 1 lingura de rom
- 1/2 ceasca fulgi de nucă de cocos
Ingrediente salata de fructe:
- 1/2 ceasca de mango, cubulete
- 1/2 cană de căpșuni, cuburi
- 1/2 ceasca de afine
- 1 1/2 lingurite de zahar
- 1 lingura de rom
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Se întinde nuca de cocos pe o foaie de copt și rumeniti aproximativ 4-6 minute.
Se scoate din cuptor și se pune deoparte.
Într-un castron mic combinati 1/2 cana de lapte și amidon. Amestecati foarte bine.
Într-o cratiță medie se combină restul de lapte, zahar si crema de nuca de cocos si sare.
Se aduce la foc mic, amestecând constant până când zahărul se dizolvă.
Incorporati amestecul de amidon în amestecul de lapte fierbinte și omogenizati la foc mediu pana cand budinca incepe sa se ingroase.
Opriti focul si se adauga unt și rom.
Se toarnă budinca in boluri si dati la rece 3-4 ore.
Cu aproximativ 1 oră înainte de servire, faceti salata de fructe.
Într-un castron mic, combinati mango, afine și căpșuni. Se presara cu zahar si rom si amestecati bine.
Lasati fructele sa stea timp de cel puțin 20-30 de minute, până când zahărul se dizolvă.
Pentru a servi, adaugati fructe peste budinca si se presara cu o lingura de nucă de cocos.
Budinca de cocos cu salata de fructe
Pofta buna!