Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci
PrinteazaO reteta savuroasa de Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, ieburi de provence, paine, unt, ulei de masline, usturoi, carnati, ciuperci, salata, lapte, oua, parmezan si mozzarella.
Ingrediente:
- 1/2 dovleac taiat cuburi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper
- ierburi de Provence
- 1/2 paine veche de 1 zi taiata cuburi
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 3/4 ceasca ceapa tocata
- 3 catei de usturoi
- 3-4 carnati
- 300 g ciuperci feliate
- 1 1/2 cana salata creata, tocata
- 2 cesti de lapte
- 4 ouă
- 1/2 cana parmezan ras
- 1 cana mozzarella, maruntita
Mod de preparare:
Se amesteca dovleacul cu 2 linguri ulei de masline si ierburi de provence.
Se pune apoi in tava de cuptor pe hartie de copt si se lasa la copt pentru 40-45 de minute.
Cuburile de paine se dau la cuptor pentru 5 minute. Se pun apoi intr-un castron mare si se lasa la racit.
Între timp gatiti ceapa tocată în ulei de măsline si unt cateva minute..
Adăugati usturoiul tocat si gatiti pentru scurt timp până se înmoaie, apoi se adauga ciupercile si gatiti 10-15 minute pana se rumenesc bine.
Se adaugă salata creata si mai gatiti timp de câteva minute.
Aezonati cu sare si piper. Puneti apoi legumele peste painea din castron.
Utilizati aceeasi tigaie pentru a găti cârnatii. Dupa ce carnatii s-au prajit cateva minute ii adaugati in castronul cu paine si legume.
La fel procedati si cu dovleacul dupa ce este copt.
Bateti ouale, apoi se adaugă laptele si se incorporeaza brânzeturile.
Se toarnă amestecul în castron si se amesteca totul cu o lingura de lemn.
Se lasa sa stea timp de cel puțin 10 minute pentru ca painea sa absoarba o parte din lichid.
Se toarnă într-un vas termorezistent uns in prealabil. Se coace la 375 C pentru aproximativ 35-40 de minute.
Se serveste budinca fierbinte.
Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci
Pofta buna!
Catd e tare e budinca de dovleac cu carnati