Budinca de orez cu coaja de lamaie si scortisoara din: coaja de lamaie, unt, sare, orez cu bob lung, lapte, zahar, oua, scortisoara. Ingrediente: coaja de la 3 lămâi, desprinsă în fâşii mai mari 2 linguri unt 1 linguriţă sare 2 ceşti orez cu bobul lung 2 ceşti lapte fierbinte 1 /ceaşcă zahăr 5 gălbenuşuri […]
Reteta zilei: Budinca de lamaie
PrinteazaBudinca de lamaie din: zahar, faina, sare ou, suc de lamaie, coaja de lamaie, unt, lapte. Este un desert rafinat și savuros, care îmbină textura cremoasă cu aroma intensă de lămâie.
Această delicatesă se prepară din ingrediente simple, dar de calitate: zahăr, făină, sare, ou, suc proaspăt de lămâie, coajă de lămâie rasă, unt și lapte.
Procesul de preparare implică combinarea acestor ingrediente pentru a obține o compoziție fină și omogenă, care este apoi gătită până la atingerea consistenței perfecte, rezultând într-un desert delicat, cu un gust proaspăt și revigorant, ideal pentru a încheia o masă cu eleganță.
Ingrediente:
- 1 cană de zahăr
- 1/2 ceasca faina
- 1/2 linguriță sare
- 4 galbenusuri de ou, 4 albusuri de ou
- 1/3 cană de suc de lamaie
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura unt
- 1 1/2 cani de lapte
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Se combină zahăr, făină și sare într-un castron mic, se amestecă cu o furculiță si se pastreaza deoparte.
Se bat împreună gălbenușurile, unt si coaja de lamaie.
Se adauga sucul de lamaie amaestecand incontinuu cu telul.
Incorporati alternativ ingredientele uscate și laptele, amestecând incontinuu.
Bateti albusurile si incorporati in compozitie.
Se toarnă aluatul in boluri termorezistente.
Se umple o tava mare cu apă caldă si aszati bolurile inauntru.
Se da la cuptor timp de 40-45 minute.
Lasati sa se raceasca, presarati cu zahar pudra si serviti.
Budinca de lamaie
Pofta buna!
Pofta buna!
O s-o fac si eu 🙂