Reteta zilei: Budinca cu legume mexicane si pui
PrinteazaO reteta savuroasa de Budinca cu legume mexicane si pui din: sos enchilada, fasole, ceapa, ardei gras, ulei de masline, chimen, ardei iute, sos tabasco, smantana, pui, ceapa zi mozzarella.
Ingrediente:
- 1 cutie sos enchilada
- 2 cutii Fasole Pinto (sau fasole din conserva)
- 1 ceapa mare, tocata
- 1 ardei gras verde, taiat cuburi
- 2 lingurite ulei de măsline
- 1 lingurita chimen
- cuburi ardei iute verde
- 1-3 linguri sos Tabasco (optional)
- 3/4 ceasca smantana
- 4 căni cuburi pui fiert
- 1/2 ceasca felii subtiri ceapa verde
- 2 cani Mozzarella
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 190C. Puneti sos enchilada într-o cratită mică si lasati sa se fiarba la foc mic pana cand sosul este usor îngrosat.
În timp ce fierbe sosul, pune cele două cutii de fasole Pinto într-o strecurătoare plasata în chiuvetă si clăteste bine cu apă rece, până când nu mai apare spuma. Lasati apoi la scurs.
Incalziti uleiul de măsline într-o tigaie mare si incorporati ceapa si ardeiul gras.Gatiti pana cand acestea incep sa se inmoaie, aproximativ 5 minute. Se adauga chimen si fasolea si gatiti aproximativ 3-4 minute.
De îndată ce sosul enchilada si-a redus cantitatea si s-a ingrosat se pune intr-un bol să se răcească. Se adauga ardei iute. Gustati amestecul pentru a vedea dacă doriti să adăugati optional sos Tabasco.
Dupa ce s-a racit se incorporeaza smântână, carnea de pui cubulete si ceapa verde măruntită.
Intr-un vas termorezistent se pulverizeaza ulei, se întinde jumătate din amestecul de fasole pinto in partea de jos a vasului, urmat de un strat de jumătate din amestecul de sos cu pui.
Presarati 1 ceasca de mozzarella rasă peste amestecul de sos cu pui. Repetati cu un alt strat de fasole pinto, sos cu pui si brânză. Coaceti pentru aproximativ 30 de minute Lasati sa se odihneasca circa 10-15 minute înainte de tăiere, apoi serviti.
Budinca cu legume mexicane si pui
Pofta buna!
A iesit buna budinca asta?
Imi place budinca cu legume si pui 🙂