Reteta zilei: Budinca de paste cu branza si legume coapte
PrinteazaBudinca de paste cu branza si legume coapte din: broccoli, vanata, morcovi, dovlecel, ceapa, ulei de masline, sare, piper, oregano, paste, ricotta, ou, mozzarella, sos de rosii.
Poate te intereseaza si Budinca de dovleac cu legume si parmezan
Ingrediente legume:
- 1 capatana broccoli
- 1 vânătă
- 4 morcovi
- 1 dovlecel
- 1 ceapa
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare și piper
- ½ linguriță oregano uscat
Ingrediente paste:
- 350gr paste nefierte
- 1 cană brânză ricotta
- 1 ou
- 2 cesti mozzarella, maruntita
- sare și piper
- 1 borcan sos de rosii
Mod de preparare:
incalzeste cuptorul la 200C. Se taie vinata cuburi mici, se taie morcovii fasii, se feliaza ceapa, se taie dovlecelul rondele și se rupe broccoli în buchețelele mici.
Imprastiati legumele pe o foaie de copt intr-o tava mare.
Stropiti cu ulei de masline si presarati oregano, sare si piper.
Agitati putin tava, apoi dati la cuptor timp de 30 minute.
Amestecați o dată, la jumătatea timpului.
Între timp, gatiti pastele conform instrucțiunilor. scurg pastele și se pun inapoi in oala.
Adăugați sosul si amestecati pentru a se acoperi.
Într-un bol mediu, se amestecă împreună ricotta, oul, o ceasca de mozzarella mărunțită, sare și piper.
Se amestecă până la omogenizare.
Intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei de masline, adaugati jumatate din amestecul de paste cu sos, apoi jumatate din amestecul de branzeturi, iar la sfarsit jumatate din amestecul de legume.
repetă aceste trei straturi, apoi se încheie cu un strat final de paste și sos și restul de mozzarella mărunțită.
Reducerea temperatura cuptorului la 150C. Dati la cuptor 30 de minute.
Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.
Budinca de paste cu branza si legume coapte
Pofta buna!
from appearance alone in sure if it felt good