Reteta zilei: Budinca de paste cu legume
PrinteazaBudinca de paste cu legume din: ulei de masline, ceapa, salata verde, usturoi, piper rosu, sunca, unt, faina, sare, piper, lapte, cheddar, paste, paine, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cană de ceapă cuburi
- 6-7 frunze de salata verde
- 2 catei de usturoi
- 1/4 linguriță piper roșu
- 1 1/2 cani de sunca tocata
- 3 linguri + 1 lingurita de unt
- 3 linguri faina
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper
- 3 căni lapte
- 1 cană branza cheddar rasă
- 240gr paste
- 1 felie paine
- 1/4 cană de frunze proaspete de pătrunjel
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 160C. Ungeti un vas de copt cu ulei.
Aduceti o oală de apă la fierbere și fierbeti pastele al dente. Clatiti si pastrati deoparte.
Se încălzește uleiul la foc mediu intr-o tigaie mare, se adauga ceapa, gatiti timp de 3-5 minute.
Se adauga salata maruntita și se acoperă cu un capac. Gatiti timp de 2-3 minute, amestecând din când în când.
Se adauga sunca gatiti 2-3 minute si pastrati deoparte.
Într-o cratiță mare, se topesc 3 linguri de unt. Se adaugă făina și se fierbe, amestecand constant pentru a se combina.
Se adauga sare, piper și piper cayenne. Se fierbe 1 minut si s incorporeaza laptele putin cate putin.
Se amestecă în mod constant. Se aduce la fierbere la foc mare și se fierbe timp de 1 minut până când sosul este îngroșat.
Opriti focul și se adauga brânză rasă amestecand pana se topeste.
Adaugati pastele in sos și se amestecă bine.
Se adaugă amestecul de tăiței la amestecul ceapa si se amesteca bine.
Se transferă in vasul de copt.
Maruntiti painea si adaugati in blender, procesati apoi adaugati untul si patrunjelul si se proceseaza pana se omogenizeaza.
Se presara pesmet uniform in vas
Se coace budinca timp de 15-20 de minute.
Serviti calda.
Budinca de paste cu legume
Pofta buna!
Arata foarte bine budinca de peste